Prokelj sa teletinom

Ako smo vas ubedili u važnost prokelja za naš celokupni organizam, i rešili ste da ga probate, prenećemo vam i nekoliko recepata kako da ga spremite.

Za ovaj prokelj zapečeni u rerni, rekla mi je moja komšinica. Kada sam je pitala kako ga ona sprema, ona je rekla: „Najjednostavnije moguće! Kad pečem meso i krompir u rerni, ja dodam obavezno i prokelj i moji se ne bune!“

U ovom slučaju, ako prokelj ne želite dalje da pečete, vi ga izvadite i stavite u neku vatrostalnu posudu da zadrži toplotu, a meso i krompir nastavite da pečete. Izbor je vaš. Dakle, nismo ga spremali samostalno kao prilog, pa ako vam se dopalo, sigurno ćete ga dodati već sledeće nedelje na vaš spisak za kupovinu kada budete krenuli na pijacu. Ubedićete čak i vašu decu da ga probaju.

Prokelj sa teletinom

Potrebne namirnice:

  • 800 grama prokelja
  • 1 kg teletine
  • 2 veća kromprira
  • So, vegeta

Način pripreme:

  1. Prokelj ocistiti od spoljnih listova, zaseci na vrhu u obliku krstica i dobro oprati pod mlazom hladne vode.
  2. Meso prvo blago izlupajte sa tučkom za meso, pa ga zatim iseckajte na kocke.
  3. Krompir oljuštite, i isecite na krupnije kocke.
  4. U većem teflonskom tiganju prvo zagrejte malo ulja, zatim dodajte meso i krompir i prvo malo zajedno dinstajte meso i krompir, pa na kraju, dodajte prokelj.
  5. Kratko sve zajedno dinstajte, uz dodavanje po malo vode, pa kada krompir i meso omeknu, sve prebacite u podmazanu tepsiju i stavite u rernu da se zapeče, oko 20 minuta na 200 stepeni.
  6. Ovako spremljeno meso sa krompirom, ima već prokelj kao prilog, pa samo dodajte neku dobru salatu.

Prijatno!

Tags: , , , ,