Krem supa od bundeve za bebe

Prava je sreća da bebe nemaju u toj meri razvijeno čulo ukusa kao veća deca ili, pak odrasli, pa ih relativno lako možete ” prevariti “, te navesti da jedu sve one namirnice koje spadaju u hranljive, zdrave i poželjne za njihovu ishranu. Jedna od takvih je i krem supa od bundeve. Neki je zovu i juha i čorba i samo supa, ali sve je to u suštini sličan recept. Naravno, supa ili juha se uvek pripremaju sa testeninom ili knedlama, ali naš recept je malo drugačiji.

Uzevši u obzir da sama bundeva ima vrlo specifičan, slatkast ukus, a krem supa od bundeve spada u lsna jela, najbolje je pripremati je u kombinaciji sa drugim povrćem. Mi smo odabrali recept za pripremu uz krompir, šargarepu i celer, međutim, vaša krem supa od bundeve za bebe može biti spremljena i uz dodatak, recimo graška i krompira ili, pak samo od bundeve i krompira. Sve zavisi od toga šta vaš mališan voli, odnosno ne voli. U svakom slučaju je dobro da dodate po malo od svake vrste povrća, jer će to biti najbolja krem supa od bundeve za bebe.

supa od bundeve

Ako želite da saznate kako napraviti ovo jelo, biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • 1 kg bundeve
  • 2 krompira srednje veličine
  • 2 – 3 šargarepe
  • 1 manja glavica celera ili celerov list
  • 1 manja glavica crnog luka
  • ulje ili puter
  • peršunov list
  • so
  • vegeta ( po želji )
  • pavlaka ( za služenje, po želji )

Kako se pravi najbolja supa od bundeve za bebe?

Ukoliko je vaša beba zaista mala, nije preporučljivo da krem supa od bundeve bude pripremana sa crnim lukom, pa možete taj sastojak izbaciti. To će malo izmeniti recept, ali će joj ukus sigurno i tada biti izvrstan.

A sad da vidimo kako se pravi krem supa od bundeve za bebe, korak po korak.

  1. Očistite povrće, pa bundevu i krompir iseckajte na kockice, a šargarepu na kolutove.
  2. Potom stavite na ringlu vodu da proključa i u nju dodajte malo soli i ulja ili putera. Kada proključa ubacite prvo iseckanu bundevu. Nakon 10 – ak minuta, ubavite šargarepu, pa krompir. Obavezno poklopite šerpu, pa ostavite povrće da se kuva na umerenoj vatri.
  3. Kada je povrće kuvano, izvadite da rešetkastom kašikom i izmiksajte u blenderu ili izgnječite kao kada pripremate pire krompir ( u zavisnosti od navika vaše bebe ). Vodu u kojoj se kuvalo povrće nikako ne prosipajte, jer se tom tečnošću naliva krem supa od bundeve za bebe.
  4. Ukoliko ste odlučili da pripremate ovo jelo sa lukom, onda ga iseckajte na sitno i kratko propržite na zagrejanom ulju ili puteru, pa smanjite ringlu i dinstajte crni luk dok ne postane staklast.
  5. Potom dodajte usitnjeno povrće i tečnost u kome se kuvalo. Ukoliko je potrebno, slobodno dadajte još obične vode i pustite da krem supa od bundeve za ebbe virucka još 15 – ak minuta na tišoj vatri.
  6. Na kraju kuvanja posolite po ukusu i dodajte sitno seckan peršunov list.
  7. U ovako pripremljenu krem supu za bebe možete, ako želite da dodate kiselu pavlaku.
Tags: , , , , , ,