Slana torta sa oblandama i susamom

Recept za slanu toru sa oblandama – priprema se za samo pola sata

Pred vama je još jedan originalan i isproban recept. Pored toga što se slana torta sa oblandama i susamom priprema vrlo jednostavno, ona je odličan izbor za predjela ili posluženje tipa ” švedskog stola “, najpre zato što je vrlo dekorativna.

Uz sve to, slana torta sa oblandama i susamom se priprema bukvalno za pola sata, tako da je odličan izbor za savremene domaćice, koje imaju manjak vremena.

I mada smo svi, u manjoj ili većoj meri navikli na slatke oblande, verujem da će vas ovaj recept oduševiti i da ćete ga pripremati i ubuduće.

Ukoliko želite da otkrijete kako napraviti ovo originalno i ukusno posluženje, biće potrebno da pripremite sledeće sastojke :

  • 1 pakovanje oblandi
  • 350 gr majoneza
  • 3 čaše pavlake
  • 400 gr krem sira
  • 350 gr kačkavalja
  • 350 gr šunke ( isečene na što tanje listiće )
  • 100 gr susama
  • 1 veza peršunovog lista ( po želji )

Kako se pravi slana torta sa oblandama i susamom ?

  1. Najpre napravite fil tako što ćete sjediniti pavlaku, krem sir i majonez. Nakon toga sitno iseckajte peršunov list i pomešajte ga sa filom.
  2. Kačkavalj izrendajte na krupno rende, s tim da ostavite oko 50 grama kačkavalja, koji ćete izrendati preko slane torte sa oblandama i susamom. Najbolje je da taj kačkavalj za posipanje izrendate na sitno rende, ali izbor prepuštam vama. Susam kratko propržite. Međutim, ukoliko odlučite i da ne pospete slanu tortu sa oblandama i susamom ničim, budite sigurni da će imati savršen ukus i u tom slučaju.
  3. Vodite računa o količini fila, jer da bi vaša slana torta sa oblandama i susamom izgledala lepo i da joj se ne bi odvajale kore, neophodno je da svaku koru, odnosno oblandu sa obe strane premažete filom, kako bi se one praktično zalepile jedna za drugu, kao i da odvojite malo fila za premazivanje završne kore, kako bi se kačkavalj ” uhvatio ” za nju.
  4. Tortu ređajte na sledeći način : kora, premaz od sira, prženi susam, listići šunke, izrendan kačkavalj, a zatim sledeću oblandu premažite praktično sa donje strane, pa složite preko prve kore. Blago je pritisnite, kako bi se zalepile jedna za drugu. Ovaj postupak ponavljajte dok ne utrošite sav fil i sve oblande. Završnu oblandu premažite tankim slojem fila sa sirom i pospite kačkavaljem izrendanim na sitno rende. Služite hladno.
Tags: , , ,