Slatke kiflice sa eurokremom i plazmom

Recept za kiflice sa eurokremom i plazma keksom

Ako su se vaši mališani zasitili palačinki koje se filuju nezaobilaznim eurokremom i plazmom, onda je pravi trenutak da isprobate recept za slatke kiflice sa kremom i plazmom. Pored toga što su izuzetno ukusne i mekane, kiflice sa kremom i plazmom su odličan izbor, jer se vrlo brzo i lako spremaju, uzevši u obzir da nije potrebno mesiti testo.

Mekane kiflice sa kremom i plazmom se pripremaju od lisnatog testa i umnogome podsećaju na kroasane, pa je gotovo sigurno da će ih vaši mališani obožavati. Mada iz mog iskustva mogu da vam kažem da ni stariji ukućani nisu imuni na kiflice sa kremom i plazmom.

Ukoliko želite da isprobate ovaj recept biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 150 – 200 gr eurokrema
  • 100 – 150 gr mlevenog ” Plazma ” keksa
  • 1 žumance ( da premažete kiflice sa kremom i plazmom )
  • malo brašna ( za razvijanje lisnatog testa )

Kako napraviti kiflice sa kremom i plazmom?

  1. Najpre ostavite lisnato testo da omekša, kako biste mogli da ga razvijate.
  2. Zatim pospite malo brašna na površinu na kojoj ćete razvijati lisnato testo, pa ga razvijte da ne bude deblje od par milimetara.
  3. Isecite na trouglove ( ako je moguće ), mada možete i na kvadrate. Samo što u tom slučaju baš i neće ličiti na klasične kiflice, ali će im ukus svejedno biti savršen bez obzira kako ih zavijate.
  4. Stavite po kašičicu eurokrema, pa ga pospite sa 1 kafenom kašičicom mlevenog ” Plazma ” keksa. Zavijajte nafilovane kiflice.
  5. Pleh u kome ćete peći kiflice sa kremom i plazmom obavezno obložite papirom za pečenje ili aluminijumskom folijom, jer se često događa da fil malo iscuri. Pa ćete sebe na ovaj način poštedeti dodatnog ribanja pleha.
  6. Umutite žumance, pa njime pažljivo premažite svaku kiflicu. Ostavite ih desetak minuta da malo nadođu, taman dok se rerna ne zagreje.
  7. Ovako pripremljene kiflice sa kremom i plazmom pecite u dobro zagrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Tags: , , , ,