Kajgana sa šunkom i sirom

Recept za kajganu sa šunkom i sirom

Ima li šta lepše nego pripremiti kajganu za doručak. Neki prže takozvana ” jaja na oko “, neko pak više voli mućena ili takozvana ” žuto belo “, kao što se priprema bebama. No, uz to što je kajgana vrlo ukusna, kalorije koje omlet sadrži su sasvim dovoljne da se dobro započne jutro, te da još dugo imate osećaj sitosti.

Pa, ipak nešto što je još bolje od običnog omleta, definitivno je omlet sa šunkom i sirom, koji se takođe priprema vrlo jednostavno, a kalorije koje ovakav doručak ima su sasvim dovoljne da do kasnog popodneva ne osetite ponovo glad, što ga svrstava u idealan doručak, a u nekim slučajevima se kajgana sa šunkom i sirom može pripremati čak i za ručak. Uz ovo jelo je najbole poslužiti svežu salatu poput paradajza, krastavaca, paprike i crnog luka ili, jednostavno jogurt, a može se i konzumirati bez ikakvih dodataka, jer je savršenog, punog ukusa.

Ukoliko vas zanima kako se pravi kajgana sa šunkom i sirom, pažljivo pratite recept koji smo pripremili za vas, stim da je navedena mera namenjena u principu za omlet koji će konzumirati dve osobe. Ovaj recept je takođe izuzetan zato što možete menjati navedene količine u skladu sa vašim životnim navikama i ukusima, a možete dodati recimo i malo slanine, sitno seckanog svežeg peršunovog lista, iseckanu papriku i ostale sastojke koje volite da jedete sa jajima.

Dakle, od satsojaka će vam biti potrebno :

  • 4 jajeta
  • 100 – 150 gr šunke
  • 100 – 150 gr belog sira
  • ulje
  • so

Kako se pravi omlet sa šunkom i sirom ?

  1. Najpre šunku iseckajte na sitnije komade željene veličine. Beli sir izgnječite viljuškom ili izmrvite rukama. Jaja umutite viljuškom, kao kada pripremate klasičan omlet. U zavisnosti od toga koliko je sir slan, zavisi i koliko ćete soli dodati u jaja, odnosno da li ćete uopšte dodavati.
  2. Zagrejte ulje, pa smanjite ringlu i ubacite najpre iseckanu šunku da se kratko proprži.
  3. Nakon par minuta dodajte jaja i odmah zatim i sir, pa sve zajedno pržite. Na kraju možete i preklopiti omlet sa šunkom i sirom kako bi izgledao lepše.
    Ukoliko vam se ne dopada ovakav način pripreme, možete promeniti redosled, pa prvo sipati jaja, a onda preko njih šunku i sir.
Tags: , , , , , , , ,