Čokoladni mafini sa eurokremom

Recept za čokoladni mafini sa eurokremom

Gotovo da ne postoji poslastica čija je priprema jednostavnija, a da je ujedno i tako ukusna. Mafini su, čini se tek od nedavno postali tako popularni i u srpskog kuhinji, a od kad se recept probio i u našoj zemlji, jednostavno ne prestaju da nastaju novi i novi recepti za mafine. Prednost gotovo svih recepata jeste što su svi jednostavni i nisu baš naročito skupi.

Jedan od mnogih načina pripreme ovih ukusnih kolača jesu i čokoladni mafini sa eurokremom. Možda zvuči previše kada pomislite na kombinaciju čokolade i eurokrema, međutim ukus ovih kolačića će vas sigurno oduševiti.

Ukoliko vas zanima kako napraviti čokoladne mafine sa eurokremom biće vam potrebni sledeći sastojci :

  • 3 jaja
  • 125 gr mekog brašna
  • 120 gr kristal šećera
  • 125 gr čokolade za kuvanje
  • 150 gr margarina
  • 160 gr margarina
  • papirne korpice za mafine (po želji)

Kako napraviti jednostavne čokoladne mafine sa eurokremom ?

  1. Najpre izmešajte eurokrem, margarin i usitnjenu čokoladu za kuvanje, pa sve zajedno rastopite na pari i dobro sjedinite.
  2. Dok se ova masa hladi, vi razdvojte belanca od žumanaca. Zatim belanca pomešajte sa šećerom i umutite dok ne dobijete čvrst sneg. Na kraju dodajte i žumanca, pa sve zajedno dobro sjedinite, dok ne dobijete kompaktnu smesu.
  3. Taman dotle se mešavina eurokrema, margarina i čokolade za kuvanje prohladila, pa je možete dodati u umućena jaja sa šećerom.
  4. Dodajte malo po malo brašna, uz neprekidno mućenje.
  5. Poređajte papirne korpice za mafine u kalup, pa ih napunite dobijenom smesom.
    Ukoliko, pak ne želite da čokoladni mafini sa eurokremom budu pečeni u papirnim korpicama, ne zaboravite da kalup najpre pouljite, pospete brašnom, pa tek onda punite dobijenom smesom.
Tags: , , , , ,