Pohovano meso sa jajima i brašnom

Uvek ukusnije, lepše i gracioznije pohovano meso, stalan gost domaće kuhinje. Nije baš najzdraviji izbor pogotovu za one koji vode računa o kalorijama, jer ih ono sadrži zaista mnogo. Kad zanemarimo ili ti malo zažmurimo na zdravu stranu, naše ukućane možemo iznenadi fenomenalnim ukusima pohovanog mesa.

Ovo uopšte nije zahtevan zadatak pogotovu za one koji su tek počeli da se oprobavaju u svojim kulinarskim sposobnostima. Većini nas dobro je već poznat redosled pohovanja mesa sa jajima i brašnom, koje posle valjamo u prezle ili mrvice starog osušenog hleba. Postoji i pariški način pohovanja samo sa jajima i brašnom.

Na nama je još jedino dilema za koje se meso odlučiti da li za piletinu, teletinu, prasetinu i dr. Ne preporučuje se da prilog uz njega bude pomfrit baš iz kalorijskih razloga ali neka sveža salata ili sosovi uvek su dobrodošli. Pre nego se upustimo u našu avanturu pohovanja mesa potrebno je pripremiti sve potrebne sastojke.

pohovano meso sa jajima i brasnom

Potrebni sastojci

  • 600 g teletine
  • 2 – 3 jaja
  • kuhinjska so
  • brašno meko
  • ulje

Kako se pravi pohovano meso sa jajima i brašnom

Prvo je potrebno pripremiti meso, tako što ćemo ga izlupati i sa jedne i sa deuge strane. U jedan tanjir sipaćemo brašno, u drugi jaja koja ćemo fino posoliti i u njih sipati još 2 kašike vode.

Komad po komad umačemo u brašno, a zatim tako pobrašnjene stavljamo u jaja. Nakon toga ponovimo proces opet umocimo na kratko u brašno i ponovo u jaja. Ovaj postupak ponavljamo da bismo imali sloj odgovarajuće debljine za pohovanje. Na taj način i naše pohovane šnicle biće veoma sočne i neće biti u mogućnosti da upiju višak masnoće.

Zatim tako namočene pripremljene šnicle pržimo na vrelom ulju i umerenoj vatri. Vremenski zavisi od šporeta koliko dugo ćemo ih pržiti, uglavnom kada vidimo da su dovoljno rumene možemo ih vaditi i poslužiti uz neki pire, finu salaticu, pavlaku, majonez ili neki drugi sos po želji.pohovano meso sa jajima i brasnom.jpg1

Tags: , , , ,