Belo meso sa pečurkama i kiselom pavlakom

Kada je reč o pilećem mesu većina odmah pomisli na belo meso koje nikog ne ostavlja ravnodušnim. Zahvalno je u raznim kombinacijama, može se pripremati i posebno kao glavno jelo, a i u kuvanim jelima sjajno paše.

Belo meso takođe odličan je spoj sa šampinjonima. Pred nama je recept koji je poprilično jednostavan, ekonomičan i brz. Ukoliko ne znamo čime da iznenadimo ukućane, a ujedno da imamo i dosta vremena za uživanje ovo je pravi pogodak.

Osim osnovnog kulinarskog znaja potrebno je i da se voli meso sa pečurkama, pa još ako ga uptpunimo sa pavlakom, našem užitku nema kraja. Kada smo pripremili sve potrebne namirnice bacimo se na posao.belo meso saa pečurkama i pavlakom

Potrebni sastojci

  • 150 g šampinjona
  • 4 šnicle belog mesa
  • 1 dl majoneza
  • 1 dl kisele pavlake
  • kuhinjska so
  • vegeta
  • biber

Kako spremiti belo meso sa pečurkama i pavlakom

U tiganj u koji nameravamo da pržimo naše belo meso stavićemo malo ulja da se malo zagreje. Taman toliko da za to vreme izlupamo šnicle belog mesa kako bi bile tanje i ukusnije i posolimo iste. Zatim ćemo ih staviti na ulje u tiganj i vrlo kratko ih ispeći, jednako i sa jedne i sa druge strane.

Šampinjone je naravno potrebno dobro oprati i iseći ih na što tanje komade. Kada smo izvadili meso i odložili ga sa strane, u isto ulje stavićemo pripremljene šampinjone, preko kojih ćemo posuti vegete. Pustićemo ih malo da se fino ispeku i u društvo im dodati kiselu pavlaku i majonez.

Kada ukusan sos bude gotov, u njega ćemo dodati belo meso dok je još uvek vruć i naš specijalitet je speman za posluživanje. Kao prilog uz ovakvu vrstu jela idealno idu đakonije od krompira, kao što su pomfrit, pečeni krompir iz rerne, pire krompir i dr. Odlično će se slagati i sa rižom, njokama i raznoraznim sezonskim salatama. Ostaje nam još jedino da se prepustimo čarima ovog fenomenalnog ukusa.

Tags: , , , ,