Sutlijaš sa pudingom od vanile

U većini kuća oduvek se kuvao dobro znani sutlijaš. Fenomenalan spoj pirinča i mleka mami starije i najmlađe ukućane,  pritom je i veoma zdrav obrok. Pred nama je recept koji će nam otkriti kako se pravi sutlijaš sa pudingom od vanile.

Ovaj recept spada u veoma jednostavne recepte i mogu praviti i početnici, a na kraju dobićemo fascinantnu poslasticu. Lagana priprema takođe neće nam iziskivati ni mnogo vremena, a pružiće nam mnogo. Dakle ako ste ljubitelji pirinča sa ovim malim trikovima nikako nećete pogrešiti.

Za sutlijaš koji se sprema na ovakav način kažu da vodi poreklo iz Turske. U ovaj neodoljivi ukus može se dodati suvo grožđe ili seckano voće, to već možemo prepustiti vašoj mašti.sutlijas puding vanila

Potrebni sastoji

  • 6 šolja vode (većih šolja za mleko)
  • 2 šolje pirinča
  • 2 vanilin šećera
  • 15 kašika supenih šećera
  • 1 puding od vanile

Kako se pravi sutlijaš sa pudingom od vanile

Ako se upravo ovo pitate kako se pravi ova slasna poslastica, odgovor je vrlo lako u nekoliko koraka. Pa da počnemo sa radom.

Najpre ćemo staviti vodu da provri. Tada kad ona zavri dodaćemo pirinač uz stalno mešanje da ne zagori. Jako je bitno da sve to radimo na tihoj vatri.

Kada pirinač dovoljno nabubri, znači kada bude skoro gotov sa kuvanjem potrebno je dodati mleko, šećer i vanilin šećer i nastavimo sa mešnjem.

U malo mleka pomešamo puding od vanile i dodamo ga sutlijašu pred kraj, malo pre nego sto bismo ga sklonili sa vatre i sipali u činijice. Tada ga pustimo jako jako kratko samo da pusti jedan ključ i dezert je spreman.

S obzirom na vrelinu sultlijaša, najbolje je sipati ga u mokre posudice i ukoliko želite možete preko njega posuti cimet. Sa cimetom ili bez njega ovo je jedan brz, lak i preukusan slatkiš.

Tags: , , ,