Špagete sa sirom i jajima zapečene u rerni

Pred nama je recept za špagete sa sirom i jajima, koje su još ukusnije jer su zapečene u rerni. Priprema ovog jela je veoma brza , ne iziskuje uopšte mnogo vremena, niti vam je potrebno neko posebno umeće da biste ga spremili.

Odličan su izbor i za doručak i za večeru, a mogu da budu i brzi i lagani ručak. Takođe može se servirati i kao predjelo, kada je u pitanju neka veća trpeza, kao na primer božićna.

Deca su takođe jedni veliki ljubitelji ovog specijaliteta jer im većini jako prija kombinacija jaja i sira, pa još dok se peku u rerni njihov miris nas prosto mami. Jednostavno jelo koje će nas osvojiti na prvi zalogaj.spagete iz rerne

Potrebni sastojci

  • Jedno pakovanje špageta, po želji mada je najbolje malo deblje uzeti br.5 ili 6
  • 100 g margarina
  • 2 kašike velike ulja

Sastojci za fil:

  • 300 ml kiselog mleka
  • 5 jaja
  • 300 g belog sira, kravljeg ili ovčijeg

Kako napraviti špagete sa jajima i sirom zapečene u rerni

Prvi korak biće da stavimo špagete da se skuvaju, najbolje po mogućstvu u visoki lonac.

Zatim, za to vreme napravimo fil od jaja i sira. U dublji sud potrebno je pomešati jaja i kiselo mleko, a nakon toga dodati izmrvljeni sir. Mešamo dobro to većom viljuškom, kako bi nam se svi sastojci fino pomešali i dali homogenu smesu.

Za to vreme špagete su se obarile, njima ne treba mnogo vremena da se skuvaju. Kada smo ih ocedili sipamo ih u prethodno namazan pleh u kome ćemo ih peći. Zatim margarin iseckamo na sitne kockice i stavljamo ga preko špageta. Takođe preko sipamo i fil i dobro ga promešamo sa špagetama.

Rernu smo ugrejali na 200 stepeni. Stavimo naš pleh sa špagetama i sosom na se zapeku. Vreme pečenja je proizvoljno u zavisnosti od jačine rerne. Kada vidimo da se na korici uhvatila zlatno žuta boja znamo da je naš specijalitet spreman.

Ostavićemo naše zapečene špagete da se odmore i prohlade malo, zatim ih iseći, najbolje na kocke i poslužiti ih uz kiselu pavlaku.

Tags: , , , , ,