Čokoladne kuglice sa keksom i orasima

Mali slatki kolači koji će sve sladokusce ostaviti bez daha kad ih probaju. Čokoladne kuglice sa keksom i orasima su poslastica koja je ekonomična, a zaista veoma ukusna. Posle finog ručka uvek dobro dođu maleni slatki zalogajčići, da se zasladimo.

Ovaj recept je krajnje jednostavan za pripremu, pa samim tim i dosta pogodan za početnike u ovom slatkom poslu. Da bi ovaj dezert zablistao na našoj trpezi ne moramo odvojiti previše vrmena. S obzirom da za spremanje istih treba najviše 40 minuta, idealan su izbor ako ne možemo provesti dugo u kuhinji.

Najmlađi ukućani će ih prosto obožavati. Takođe su i pogodni, jer se deca ne prljaju od njih, pojedu se u jednom zalogaju i prosto se tope u slasti. Fenomenalan spoj tri nepogrešivo ukusnih namirnica, keksa, oraha i čokolade osvojiće nas na prvi zalogaj to je sigurno. Sada je došlo vreme da počnemo sa prirpemama za spremanje ovih malih ukusnih kolača.cokoladne kuglice

Potrebni sastojci :

  • 500 g mlevenog keksa
  • 200 g mlevenih oraha
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g čokolade
  • 120 g putera
  • 100 ml soka od pomorandže

Kako se prave čokoladne kuglice sa keksom i orasima

Prvi korak koji trebamo da uradimo jeste da u mikrotalasnoj otopimo margarin i čokoladu.

Nakon toga u neku dublju posudu potrebno je pomešati mleveni keks, mlevene orahe i šećer u prahu. Ovim suvim sastojcima dodamo čokoladu i puter. Malo promešamo i pridružimo im i sok i dobro izmešamo. Može se mešati i rukom i kašikom, kako vam je volja. Ja lično mešam smesu sa većo kašikom fino dok se sva smesa ne sjedi i ne postane homogena.

Kada smo dobili smesu kakvu smo želeli, sad je na red došlo pravljenje samih čoko kuglica. Njih pravimo proizvoljno rukama. Kuglice ne bi trebale biti prevelike, kako bi bile ukusnije i praktičnije za konzumiranje.

Na kraju možemo ih uvaljati u kokosovo brašno, ili mlevene orahe, ili pak u rendanu čokoladu. Taj izbor je na vama. Čak i da se ne valjaju ni u šta opet će biti neodoljivo dobrog ukusa.

Čokoladne kuglice sa keksom i orasima trebalo bi ostaviti u frižideru par sati, mogu i da prenoće, kako bi se stegle pre serviranja.

Tags: , , , ,