Fil za princes krofne sa pudingom i šlagom

Uvek staro pitanje, koji dezert napraviti posle ručka ili pak čime se zasladiti nakon večera, a da to bude nešto mekano, kremasto i novo? Evo ja vam donosim odgovor na to vaše pitanje. Pred nama je recept, koji će nam otkriti kako se pravi fil za princes krofne, ovaj put, sa pudingom i šlagom. Ovaj način filovanja po meni je najukusniji, verujem da ćete i vi deliti moje mišljenje.

Ovaj domaći fil veoma je jednostavan za pripremu, pa s toga i početnici uz njegovu pomoć mogu napraviti ovu slasnu poslasticu. Jako je bitno da sve što radimo, radimo sa ljubavlju pa čak i kuvanje. Sladokusci među vama, a takvih je sigurno mnogo, obožavaće da prave princes krofne baš sa ovim filom.

Za vas koji želite da saznate kako se pravi ovaj divan fil, odvojićemo sada jako malo svog vremena kako bismo vam to dočarali. Počinjemo kao i uvek od sastojaka uz koje ćemo doći do željenog rezultata.princes-krafne-d074ed2b066507ad4c98f5cd85b86642_header

Potrebne namirnice za pravljenje fila sa pudingom i šlagom

  • 700 ml mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 2 vanilin šećera
  • 2 kašike gustina
  • 12 kašika šećera
  • 2 kašike griza
  • 200 gr margarina
  • 250 g krem šlaga

Kako napraviti fil za princes krofne od pudinga i šlaga

500 ml mleka prvo je potrebno staviti na vatru, zatim u mleko dodati 12 kašika šećera i pustiti da provri.

Za to vreme u preostalih 200 ml mleka, koje treba da bude hladno, razmutimo dva pudinga od vanile, griz i gustin. Kada provri mleko koje smo stavili na vatru lagano umućenu smesu sa pudingom sipamo u to kipuće mleko i ostavimo još vrlo kratko na vatri. Svo vreme mešajući, da bi smo izbegli pojavljivanje grudvica.

Kada sklonimo napravljenu smesu sa šporeta, dodajemo joj 2 vanilin šećera i ostavimo sve na sobnoj temperaturi da se prohladi.

Dok se fil hladi, iskoristićemo to vreme da umutimo 200 g margarina, pa ćemo ga sjediniti sa filom, pošto smo se uverili da je ohlađen.

Što se tiče filovanja princes krofni ostalo na je još da umutimo 250 g šlaga po uputstvu sa kesice. Mutimo šlag dok ne dobijemo, finu, kremastu, čvrstu masu. Sada imamo sve spremno za filovanje. Kada presečemo naše krofnice na pola. Donji deo krofne prvo filujemo sa filom zatim sa šlagom i poklopimo drugom polovinom krofne.

Sve je spremno za jedno slatko uživanje. Budite ponosni na sebe i svoje princes krofnice koje ste filovali ovim filom, jer ćete sigurna sam, oduševiti sve prisutne. Pijatno!

Tags: , , , , , , , ,