Nutela torta sa plazma keksom

Nutela torta je jedna od zaista najlepših kremastih torti, koje sam spremala. Moji ukućani je obožavaju i uvek nestane u rekordnom roku. Baš zato rešila sam njen recept da podelim sa vama. Nepostoji sladokusac koji će joj odeleti, u to sam sasvim sigurna.

Priprema ove poslastice je veoma jednostavna, pa je samim tim i jako pogodna za pravljenje i onima koji nemaju iskustva u kuvanju i onima koji ne mogu odvojiti sate za pripremanje komplikovanih dezerta.Takođe Nutela torta je nepečena i pravi se veoma brzo.

Nutela poslastica je kremasto, penasta, prosto će vam se topiti u ustima i svaki zalogaj biće bolji i ukusniji od prethodnog. Neodoljiv i neizbežan ukus čokolade pomešan sa plazmom, jednostavno ne može, a da ne mami uzdahe svim obožavaocima slatkiša.

Nadam se da sam vam dovoljno opisala ovu fantastičnu tortu. Dovoljno, da sada zajedno sa mnom krenete u avanturu pravljena iste.nutela torta

Neophodni sastojci za pripremu Nutela torte

Za koru biće nam potrebno:

  • 250 g mlevenog plazma keksa
  • 100 ml soka od kajsije, breskve ili neki multivitamin
  • 40 g putera
  • 30 g čokolade u prahu

Za fil potrebno je:

  • 150 g nutele
  • 250 g krem sira
  • 50 g šećera
  • 0,5 l slatke pavlake

Za preliv neohodno je:

  • 150 ml slatke pavlake
  • 150 g čokolade noisette

Kako se pravi neodoljiva Nutela torta sa plazma keksom

 Na početku našeg posla potrebno je da prvo napravimo koru za našu tortu. To ćemo uraditi ukoliko najpre pomešamo čokoladu u prahu, plazma mleveni keks i otopljeni puter. Puter prethodno otopimo na umerenoj vatri. Ishod toga treba da nam bude masa čvrsta, koja se ne mrvi, pa da bismo to uspeli dodajemo po malo i soka. Kada dobijemo željenu gustinu, koru stavimo u kalup za torte veličine 26 cm, a zatim je ostavljamo malo u frižideru da sačeka fil i fino se stegne.

Sada je na red da ga napravimo stigao i moćni fil. Za fil ćemo prvo zagrejati nutelu, tako što ćemo je staviti u posudu u kojoj se nalazi vruća voda. Zatim umutimo krem sir i šećer, fino kremasto, mikserom  i onda tu dobijenu smesu podelimo na dva jednaka dela. Slatku pavlaku umutimo mikserom dobro i pola te umućene pavlake dodajemo jednom delu smese sa krem sirom.

Drugom delu smese sa krem sirom dodajemo otopljenu nutelu i zatim sve to dobro izmešamo , kako bi se nutela lepo sjedinila sa ostalim sastojcima. Sve što je ostalo je da nafilujemo našu tortu.

Izvadimo koru, koja se za svo ovo vreme dovoljno stegla, i mažemo na nju prvo beli deo fila, a zatim sa čokoladnim filom. Tako pripremljenu nutela tortu ostavljamo u frižider da napravimo preliv za to vreme.

Preliv ćemo dobiti veoma lako. Potrebno je samo da otopimo čokoladu i slatku pavlaku, zatim da je samo sa vremena na vreme da promešamo dok se hladi. Nakon toga prstom proverimo da li se dovoljno ohladila i prelijemo naš ukusni dezert. Ukoliko želite možete svoju tortu posuti orasima ili lešnicima, mada nije neophodno.

Eto sada kad ste se uverili da ste na krajnje jednostavan način dobili svoju fantatičnu tortu, žeim vam još samo da je u slasti pojedete i uživate u svakom zalogaju.

Tags: , , , , , ,