Kupus kifle sa sirom i šunkom

Od kad je ovaj recept za kupus kifle dospeo u moje ruke, stalno mu se vraćam. Iz prve nisam znala iz kojih razloga ih nazivaju kupus kifle, ali kasnije sam videla da se listaju kao kupus. One su zaista neverovatne i mekane kao duša.

Za početnike ovo je idealno remek delo od testa kojim će moći da se ponose. Prave se bez jaja, punjene sa sirom i šunkom. Priprema je veoma jednostavna i ne iziskuje mnogo vašeg vremena. Tako da ukoliko želite da napravite najlepše mekane kiflice naredni tekst će vam pomoći u tome.

Fantastičan izbor su kako za doručak, tako i za preukusnu večeru, koju možete upotpuniti sa jogurtom i prepustiti se ukusima ove slasne đakonije. Sada bismo mogli da počnemo da odvajamo namirnice koje su nam neophodne za pripremu.kupus kifle

Neophodni sastojci za pravljenje kupus kifli sa sirom i šunkom

  • 550 g brašna
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 200 ml mleka
  • kocka kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera

Za fil će nam trebati:

  • 100 g margarina za mazanje po izboru
  • 100 g sira
  • ½ kašičice soli
  • 2 žumanceta

Kako napraviti kupus kifle sa sirom i šunkom

Najpre ćemo u mlako mleko i vodu da dodamo kvasac, sa jednom kašičicom brašna i jednom kašičicom šećera. Tako pripremljen kvasac ostavimo da odsotiji i nadođe.

Sada je potrebno u jednoj posudi pomešati so i ulje, a zatim dodajemo mleko sa sve nadošlim kvascem. Nakon toga ostaje još samo da brašnom zamesimo fino testo i taj deo posle je gotov. Ostavimo testo da odmori i dobro na dođe.

Za to vreme mi ćemo se potruditi da napravimo fil za naše najlepše kupus kifle. Margarinom umutimo margarin i žumanca i poslimo po ukusu.

Testo nam je dovoljno nadošlo i delimo ga na dva jednaka dela. Svaki deo za sebe razvučemo oklagijom da bude debljine oko 4 mm. Premažemo zatim jednom polovinom fila i preko stavljamo rukom izmrvljeni sir. Kada smo to obavili lepo urolamo naše mirisno testo.

Sada je potrebno da od tog urolanog testa dobijemo željene kifle koje ćemo peći. To ćemo obaviti na veoma lak način, uz pomoć tanjirića ili ti manje šoljice. Testo presecamo ukoso, sa jedne i ukoso sa druge strane tako da donji deo bude malo uži od gornjeg.

Ostalo nam je još pečenje. Pripremljene kifle ređamo u pleh za pečenje, koji je potrebno prethodno obložiti papirom za pečenje. Zagrejemo rernu na 200 stepeni i ubacimo kifle da se peku. Posle izvesnog vremena kada kifle nadođu potrebno ih je premazati umućenim belancem i posuti ih susamom. Okvirno vreme pečenja ovih ukusnih đakonija je oko 20 minuta, al to sve zavisi od jačine vaše rerne.

Vašim domom širi se neodoljivi miris ovog preukusnog testa. Znam da jedva čekate da poslužite svoje kulinarsko umeće i uživate u svakom zalogaju, pa vas neću više zadržavati, osim što ću samo da vam poželim prijatan obrok.

Tags: , , , , , , , , , , ,