Posni kolači sa kikirikijem i čokoladom

Pripremila sam jedan jednostavan i zanimljiv recept za sve ljubitelje dobrih zalogaja. Kolači sa kikirikijem i čokoladom su sitni slavski kolači, ali možete ih spremati i svakodnevno kada samo želite dobro da se zasladite.

Njihova priprema je veoma jednostavna i brza. Ne zahtevaju niti mnogo vremena ni truda, a takođe ne morate biti ni preterano iskusni u kulinarstvu da biste ih napravili. Takođe ovi posni kolači su ujedno i jeftini, pogodni za svačiji džep.

Moji ukućani, bilo vreme posta ili ne, uvek su raspoloženi da se druže za njima. Zaista su fantastičnog ukusa i jako ekonomični. Suvi i nepečeni, a ujedno nadasve sočni i neodoljivi.

Verujem da sam vam zagolicala maštu sa mojim posnim kokos štanglicama. Hajde da zajedno napravimo ovu posnu poslasticu i da vas uverim u sve što sam prethodno napisala o njima.kikiriki kolac

Potrebni sastojci za pripremu posnih kolača sa čokoladom i kikirikijem

  • 250 g šećera
  • 1 šoljica kafena vode
  • 400 g mlevenog posnog keksa
  • 250 g posnog margarina
  • 200 g mlevenih oraha
  • 200 g mlevenog pečenog kikirikija

Za glazuru će nam trebati:

  • 6 kašika ulja
  • 150 g čokolade
  • 50 g seckanog kikirikija

Kako napraviti posne sitne kolače sa kikirikijem i čokoladom

Na početku ovog jednostavnog poslića, potrebno je prvo ušpinovati vodu i šećer. Sledeće je da dodajemo margarin. Mešamo sve to dok se margarin ne otopi skroz.

Kada nam se margarin skroz otopio dodajemo posni mleveni keks, mleveni kikiriki i mlevene orahe. Sve to dobro promešamo kako bismo dobili ujednačenu smesu, a samim tim bićemo sigurni da su nam se svi sastojci lepo sjedinili. Od te dobijene smese oblikujemo koru. Možete je oblikovati odmah na tacni na stajati kolač. Ostavimo koru da odmori dok pripremimo glazuru.

Za glazuru uradićemo sledeće. U jednoj šerpici sipamo 6 kašika ulja i preko stavimo čokoladu, te ih zajedno topimo na vatri. Kada smo čokoladu istopili prelijemo preko napravljene kore. Preko svega toga pospemo kolač sa seckanim kikirikijem.

Napravili smo naš posni kolač. Ostavimo ga da odstoji u frižideru, zatim ga isečemo na sitne štanglice i naš dezert je spreman za posluživanje.

Eto naša i vaša trpeza bogatija je za još jedne lepe i ukusne sitne kolače koje će sigurna sam oduševiti svakog ko ih proba. Uživajte u svakom zalogaju!

Tags: , , , , , , , ,