Kasato torta sa ananasom

U toplijim danima kada nam se zaista ne pali rerna, idealan izbor za savršen dezert jeste Kasato torta. Odlučila sam se za recept sa ananasom, mada se može praviti i sa bananama ili samo sa žele bombonama.

Priprema ove vrsne poslastice je jako jednostavna, pogotovu, jer je u pitanju nepečena torta što nam dodatno olakšava posao. Idealna je i kada imamo manjak vremena, jer za njeno spremanje potrebno je odvojiti oko 30 minuta. Za početnike, one koji nemaju iskustva u kulinarstvu, ovo je idealna prilika jer je zaista nepogrešiva.

Svaki zalogaj bolji je od prethodnog, sigurna sam. Kao rođendanska torta takođe je neprkosovena, pogotovu kada su dečiji rođendani u pitanju. Ovo je jednostavno savršen način da za malo novca, malo vremena i malo truda dobijete nešto poprilično ukusno i fino.

Verujem da ste i dalje uz mene kao i do sad i da možemo da počnemo sa neophodnim namirnicama za spremanje naše Kasato torte.kasato

Potrebni sastojci za pravljenje Kasato torte

  • 450 g petit beure keksa izlomljenog
  • 250 g maslaca ili margarina
  • 1 konzerva ananasa od 540l
  • 150 g suvog grožđa
  • 150 g seckanih oraha
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 žumance
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 2 kesice šlaga

Kako napraviti Kasato tortu sa ananasom

Najpre umutimo dobro margarin sa šećerom u prahu i žunacetom. Zatim u to dodajemo suvo grožđe i orahe koje smo prethodno sitno iseckali.

Keks koji smo namenili za tortu izdrobimo dobro i prelijemo ga sa sokom od ananasa iz konzerve. Dok keks upija sok, uzimamo ananas i sitno ga iseckamo.

Sada smo došli do dela kada sjedinjujemo umućen maslac, orahe, suvo grožđe, ananas i pripremljen keks. Sve to promešamo i od tako dobijene smese oblikujemo tortu.

Tortu koju smo oblikovali po svojoj želi , potrebno je ostaviti u frižideru barem 2 sata kako bi se lepo stvrdla do posluživanja. Nakon tog vremena, umutimo šlag po uputstvu sa kesice i njime premažemo celu tortu. Mi smo je poslednji put dekorisali sa komadićima ananasa, al tu već ostavljam prostora vašim željama da odlučuju. Takođe umesto šlaga možete otopiti čokoladu ili pak preko šlaga je narendati.

Kako god da dekorišete svoj fantastičan dezert jednako dobro ćete se osećati kada zakoračite u carstvo njenog jednostavnog ukusa. Uživajte u svojoj jednostavnoj i brzoj, laganoj i preukusnoj Kasato torti. Prijatno!

Tags: , , , , ,