Rolovano svinjsko meso sa sirom i šampinjonima

Šta napraviti za ručak od svinjskog mesa, a da to bude nešto graciozno i nesvakidašnje? I vi se pitate, evo odgovora na vaše pitanje. Tu je recept koji će nam otkriti tajnu kako da napravimo rolovano svinjsko meso sa sirom bez mnogo muke.

Svinjsko meso na ovaj način peče se u rerni sa kačkavaljem i predstavljaće pravo uživanje za sve gurmane i ljubitelje dobrog zalogaja. Spada u nešto zahtevnija jela, te bi s toga trebali da posedujemo barem neko iskustvo u kulinarstvu. Priprema ovog vrsnog specijaliteta oduzeće nam oko 120 minuta našeg vremena, što uopšte nije mnogo kad uporedimo sa bogatstvom ukusa koje dobijamo za uzvrat.

Da ja ne bih previše dužila objašnjavajući najbolje da sve vidite na delu. Ukoliko ste spremni saznati kako ispeći najukusnije i najsočnije rolovano svinjsko meso, možemo da počnemo.rolovano svinjsko

Neophodni sastojci za pripremu rolovanog svinjskog mesa sa sirom i šampinjonima

  • 1 kg svinjskog karea
  • 100 g sira trapista
  • 250 g marinarinih šampinjona
  • 2 kafene kašičice senfa
  • prstohvat soli
  • malo mlevenog bibera

Kako napraviti rolovano svinjsko meso sa sirom i šampinjonima

Svinjski kare prvo isečemo polako uzdužno, tako da bude debljine oko 1cm, sve dok ne dobijemo pravougaonu površinu koja je savršena za rolovanje. Kada završimo i pripremimo meso za rolovanje, začinimo ga biberom i solju po ukusu i namažemo ga senfom sa obe strane. Fino utrljamo sav senf kako bi svinjski kare što bolje upio senf.

Sir trapist je sledeći koji čeka pripremu. Njega ćemo iseći na listove i ređati preko pripremljenog mesa, kao i marinirane šampinjone. Nakon toga moramo biti pažljivi. Lagano uvijemo meso u rolat i na kraju čačkalicama pričvrstimo ivice mesa, kako bi se osigurali da nam se rolat neće raspasti tokom pečenja.

Jednu dublju tepsiju premažemo uljem i prebacimo rolat u nju. Stavljamo rolovano meso u prethodno zagrejanu rernu na 250 stepeni i pečemo oko 20 minuta. Kada istekne ovo vreme, temperaturu pečenja smanjimo na 180 stepeni i pečemo ga još 60 minuta. Sve vreme u toku pečenja, sa vremena na vreme je potrebno prelivati mesom sopstvenim sokom i uljem u kojem se ono peče.

Sada je već naše rolovano meso pečeno i spremno za posluživanje. Isecite ga na parčiće i služite uz prilog po vašem izboru. Kod nas je to uglavnom pire krompir ili krompir u nekom drugom obliku, sa laganom salatom bez koje se ne može.

Sve u svemu, nadam se da ste ponosni na svoje kulinarsko umeće i da vam se svideo moj recept. Želim vam prijatan obrok, uživajte i videćete da sam bila u pravu, svaki sledeći zalogaj bolji je od prethodnog. Uživajte.

Tags: , , , , ,