Sok od cvekle, šargarepe i jabuke

Ceđeni sokovi uvek su pravo osveženje u letnjim danima, ali isto tako veoma delotvorni za naše zdravlje. Ovaj recept će nam otkriti kako se pravi sok od cvekle, jabuke i šargarepe, koji zdravih vitamina i minerala poseduje u izobilju.

Interesantne boje, a još interesantnijeg ukusa. Kada smo prvi put cedili ovu kombinaciju nisam verovala da će ga cela moja porodica tako brzo zavoleti. Ukus ne mogu da vam definišem, to čarobno zadovoljstvo zaista mora da se doživi.

Potreban vam je sokovnik kako biste iscedili potrebne sastojke i napravili reku zdravih gutljaja za vas i vaše ukućane. Najbolje je da količina svake namirnice bude u istoj količini, jer je tada kažu najbolji efekat.sok cvekla

Lekovitost soka od šargarepe, cvekle i jabuke

Sok od cvekle, šargarepe i jabuke je veoma dobar za anemiju, kao i sa visok pritisak.

Ukoliko nam je prioritet samo čišćenje organizma ova vitaminska bomba će nam pomoći u tome veoma lako. Isto tako je dobar za imunitet. Svaki sastojak ovog soka je neopisivo dobar, ukusan i zdrav, a kada se spoje čine pravi jedan čarobni napitak.

U trudnoći većina žena traži rešenje kako bi povećala gvožđe u krvi, a ovaj izvanredan napitak biće tu uz nju svih devet meseci u toj borbi i učiniti da ona iz nje izađe kao pobednik. Takođe ovaj domaći sok bez konzervansa nikad ne izlazi kao gubitnik u borbi protiv malokrvnosti.

Ukoliko redovno svoj organizam oplemenjujemo ovakvim sokom, možemo se osloboditi umornih očiju, kao i njihovog crvenila. Žene koje imaju jake menstrualne bolove, oslobodiće se istih, a ujedno u sebe će uneti malo prirodno bogatstvo, koje će usporiti njeno starenje. Ovaj napitak takođe je vrsan borac za savršenu kožu, a blagotvoran za probleme sa bubrezima, gušteračom i jetrom.

Na kraju, možda nekim damama i najvažnije, je činjenica da je sok od ove tri namirnice odličan kada je varenje u pitanju, pa samim tim pomoćiće onima koji žele svoju liniju da dovedu do savršenstva.

Potrebni sastojci za pripremu ovog izvanrednog soka

  • 3 jabuke
  • 3 cvekle sveže
  • 3 šargarepe

Kako napraviti sok od šargarepe, jabuke i cvekle

Najpre ćemo oprati dobro voće i povrće koji su nam potrebni. Zatim očistimo šargarepu i cveklu, a jabuke možete, a i ne morate oljuštiti.

Sve to zajedno ubacite u svoj sokovnik i iscedite. Sok sipate u neku staklenu flašu ili bokal i čuvate ga kratko u frižidru.sok cvekla.jpg1

Način upotrebe ceđenog soka od cvekle, šargarepe i jabuke

Ceđeni sokovi imaju mali rok trajanja, i najbolje ih je popiti odmah nakon ceđenja. Tad imaju najbolji lekoviti efekat na naš organizam.

Ovu vitaminsku bombu najbolje da se pije ujutru na prazan stomak i da se posle toga ne jede ništa narednih sat vremena.

Takođe još jedan preporuka stručnjaka i lekara da se ovi zdravi napici piju veoma polako, tako da svaki gutljaj po malo zadržimo u ustima.

Preporučeno vreme konzumiranja soka u zdravstvene svrhe je najduže tri meseca, a minimum jedan mesec.

Jednostavno je, ukoliko pratite uputstva i pridržavate se određenih pravila koje smo naveli, postićićete da ovaj čarobni napitak ima dugotrajno dejstvo na vaše zdravlje.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,