Kineski kupus sa piletinom

Rešila sam malo promene da unesem u moju kuhinju, ali nisam imala baš mnogo ideja. Onda sam našla recept, koji već dugo posedujem, ali nikako da ga isprobam i jako sam se prijatno iznenadila , pa sam rešila da ga podelim sa vama. To je recept za kineski kupus sa piletinom.

Kineski kupus je jedno zaista izvanredno povrće i možete ga koristiti u mnogim jelima. Salata od njega je takođe fenomenalna, jer je on nešto između zelene salate i kupusa, a ukusniji od oboje. Morate ga probati, jer mislim da vam rečima neću dovoljno dobro dočarati njegovu draž. No da se vratim ja na moj specijalitet.

Priprema kineskog kupusa sa pieltinom je veoma jednostavna, pa samim tim pogodna i za one koji imaju manjak iskustva u kuhinji. Kada servirate ovo jelo izgledaćee kao da ste sate i mnogo više truda uložili spremajući ga. Hajde da pripremimo sve namirnice i da vidite kako sve to izgleda. Pretvorimo spremanje kineskog kupusa u pravo zadovoljstvo.kineski kupus

Potrebni sastojci za pripremu kineskog kupusa sa piletinom

  • 300 g pilećeg belog mesa
  • kineski kupus oko 15tak listova
  • 1 čen belog luka
  • grančica ruzmarina
  • kuhinjska so
  • mleveni biber
  • sok od 1 polovine limuna
  • seckani peršun
  • 2 velike kašike kisele pavlake
  • na vrh noža muskantni orah

Kako se sprema kineski kupus sa piletinom

Prvo ćemo oljuštiti beli luk i izgnječiti ga nožem. U tiganj zatim stavimo ulje i na umerenoj vatri propržimo beli luk i ruzmarin.

Na ringli pored stavimo vodu u šerpu, koja treba da proključa. Dok čekamo prvi ključ vode iseckamo kineski kupus na trakice. Kada voda provri u nju stavimo kineski kupus, smanjimo malo vatru i ostavimo ga da se kuva 15 minuta.

Belo meso je potrebno takođe iseckati na trakice i stavljamo ga da se proprži sa belim lukom i ruzmarinom. Nakon nekog vremena videćete po mesu, kada se i kupus dovoljno kuvao, mesu dodajemo kupus i dve kutlače vode u kojoj je on krčkao. Promešamo i ostavimo još nekih 10 minuta.

Sada dodajemo sok od pola limuna i kiselu pavlaku, kao i soli i bibera po ukusu. Promešamo sve to fino i ostavimo još samo nekoliko minuta. Nakon toga specijalitet je skoro spreman. Izvadimo meso i kupus, sipamo u tanjire u kojima ćemo servirati i imamo još jedan maleni zadatak za kraj.

U tiganju nam je ostalo malo tečnosti. U nju dodamo jednu kašiku brašna i na vrh noža muskantnog oraha i propržimo još nekoliko minuta, uz obavezno stalno mešanje. Nakon par minuta imaćemo spreman i preliv kojim ćemo preliti kupus i meso i tanjirima. Odozgo pospemo seckanim peršunom i imaćemo jedno veoma ukusno i na oko prijatno jelo na našoj trpezi.

Budite sa razlogom ponosni na sebe i svoja kulinarska umeća i iznenadite svoje ukućane ovim ukusnim kineskim kupusom sa piletnom. Ovim nesvakidašnjim jelom možete iznendaditi i svoje goste, koji će sigurna sam biti oduševljeni.

Kao prilog predlažem vam krompir pire ili rižu, ili neki po vašem izboru, ali i bez priloga kineski kupus ovako spremljen je veličanstven i poseban. Želim vam prijatan obrok. Uživajte.

Tags: , , , , ,