Jogurt torta sa keksom i bananama

Kada pomislimo na tortu većini nas je prvo asocijacija na neko čokoladno zadovoljstvo, ali postoji još pregršt dezerta za koje nam čokolada čak i nije potrebna. Neodoljiv ukus voća pomešan sa kiselkastim ukusom jogurta predtavlja pravu osvežavajuću fantaziju koja se zove Jogurt torta.

Pravi se sa keksom i bananama i krajnje je jednostavna za spremanje. idealna je za početnike, koji su rešili svoje voljene iznenaditi fantastičnim hladnim dezertom. Pravi se veoma brzo i ne iziskuje mnogo vremena, te je veoma pratična za zaposlene žene koje ne provode mnogo vremena u kuhinji.

Da bih vam dočarala egzotičan ukus ove torte pripremila sam za vas njen recept koji će vam u nekoliko koraka otkriti kako se pravi ovaj dezert. Ako ste spremni za jednu jogurt pustolovinu, upustimo se i krenimo od sastojaka koji će nam trebati.

Potrebni sastojci za pripremu Jogurt torte sa keksom i bananama

  • 1 l jogurta
  • 400 g petit keksa
  • 100 g šlaga
  • 2 banane
  • 1 šoljica šećera

Kako napraviti jednostavnu jogurt tortu

Na samom početku trebaće nam jedna veća činija u koju ćemo sipati 1 l jogurta i dodati šećer. Mutiti jogurt i šećer mikserom nekih 5 minuta, nakon čega je potrebno u tu umućenu masu dodati keks, koji smo prethodno izlomili. Sve do tobro promešamo, kako bismo bili sigurni da su se sastojci lepo sjedinili.

Neka se napravljena smesa odmori nekoliko minuta, koliko je nama potrebno da isečemo dve banane na kolutove. Sada je torta spremna za ređanje.

Na tacnu na koju ćemo ređati fil i banane potrebno je staviti minimalno ulja, tek malo da zamasti. Nakon toga na tacnu istresti polovinu smese i preko nje poređati isečene banane, preko kojih stavljamo drugi deo smese.

Ostalo nam je još na kraju da umutimo dobro šlag, koji ćemo premazati tortu. Dekorisanje same torte ostavljam na vama o tome odlučuje vaša mašta. Na meni je samo da vam poželim da uživate u svojoj poslastici, nakon što je dobro ohladite u frižideru.

Tags: , , , , ,