Kolač od banana i plazma keksa

Da li je uopšte potrebno da pričamo o tome koliko su banane i plazma keks savršena kombinacija? A tek da vam kažem da ovaj recept za kolač od banana i plazme ne podrazumeva pečenje i da ga možete napraviti na brzinu onda kada razmišljate koji biste to brzi, slatki, fini i lagani kolač mogli da napravite?

Jednostavno u ovom receptu znači i ukusno. Pitate se da li je moguće napraviti kolač bez jaja i bez brašna? Reći ću vam da je moguće. Ipak, kolač bez šećera nije kolač, zar ne?

Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli plazma keks, a i banane koje su nam dostupne tokom cele godine, pa zašto onda ne bismo to iskoristili i napravili ovaj kolač. Hajde da vidimo kako se pravi ovaj kolač od banana i plazma i plazme, koji će nesumnjivo postati jedan od vaših omiljenih.

Koji su nam to sastojci potrebni za ovaj jednostavan kolač bez pečenja

  • 300 g plazma keksa
  • 3 pudinga od vanile
  • 9 kašika šećera
  • 1 l mleka
  • 200 g maslaca
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 4-5 banana
  • 200 ml slatke pavlake

Kako napraviti ovaj sočni kolač

Razmutite prašak za puding sa šećerom u malo mleka. Ostatak mleka zakuvajte, pa kad počne da vri, skuvajte puding u njemu tako što ćete neprestano mešati nekoliko minuta dok se puding ne zgusne.

Sklonite puding sa vatre i dok je još vruć, ubacite u njega maslac koji ste prethodno isekli na komadiće. Ovo dobro promešajte dok se maslac potpuno ne istopi u filu. Potom dodajte kiselu pavlaku i nastavite da mešate dok ne postane sasvim kremasto.

Sada treba da dodate plazma keks koji ćete izlomiti na komadiće i nastavite da mešate. Premažite pleh tankim slojem maslaca i u njega izlijte polovinu smese, pa preko toga poređajte banane koje ćete iseći po dužini ili na kolutove. Prekrijte ih ostatkom smese i ostavite kolač u frižideru da se ohladi i stegne.

Kada se kolač ohladi i stegne, umutite slatku pavlaku i prelijte ga njom. Sve što vam preostaje jeste da isečete kolač i poslužite svoje ukućane ili goste. Za sebe uzmite koje parče više. Prijatno!

Tags: , , , , , , , , , , , , ,