Mađarica sa gotovim korama

Kolačići, kolačići. Sigurna sam da ih volite, čim čitate ovaj recept koji sam vam pripremila. Ako ste u potrazi za nekim brzim kolačem bez pečenja i bez jaja, na pravom ste mestu.

Mađarica je kolač koji je veoma popularan na našim prostorima zato što je dobra, fina i pre svega jednostavna za pravljenje jer je nepečena. A sastojci koji su njen sastavni deo čine da njen ukus bude prosto neodoljiv.

Kolač bez margarina nije dovoljno kremast, pa je ova namirnica jedan od sastojaka ovog kolača. Ja ću vam reći kako se pravi ovaj kolač, a vama ostaje samo da ga napravite i uživate u proizvodu. Kore, fil i glazura su dobitna kombinacija i prava bomba ukusa. Zasucite rukave i napravite ovaj savršeni kolač.

Potrebni sastojci za pripremu

  • pola kilograma gotovih kora za mađaricu

Za fil:

  • 150 g šećera
  • 500 ml mleka
  • 60 g oštrog brašna
  • 10 g kakao praha
  • 150 g margarina
  • 20 g šećera u prahu

Za glazuru:

  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema ukusne mađarice

Pomešajte brašno i kakao, pa razmutite sa 200 ml hladnog mleka. Potrudite se da se sve grudvice rastvore.

Zatim uzmite jednu posudu, stavite u nju šećer, pa ga topite dok ne dobijete žuti karamel. U karamel dodajte preostalih 300 ml mleka i nastavite da kuvate na srednjoj vatri dok se karamel ne otopi. Potom dodajte razmućeno brašno sa kakaom i mlekom uz neprestano mešanje dok ne počnu da se pojavljuju mehurići, a fil ne zgusne. Kada se fil zgusne, ostavite ga da se ohladi.

Maslac isecite na listiće i umutite ga sa šećerom u prahu tako da smesa bude penasta. Zatim je dodajte u smesu od karamela i mleka. Fil potom podelite na 3 jednaka dela.

A sada filovanje:

Premažite 3 kore slažući ih jednu na drugu. Poslednju, četvrtu koru, lagano pritisnite i ravnomerno pokrijte kolač, recimo nekom tacnom za serviranje i ostavite da odstoji nekoliko sati na sobnoj teperaturi.

Ostalo vam je još samo da napravite glazuru, a to je veoma jednostavno. Otopite čokoladu u posudi na pari, prelijte je vrelom slatkom pavlakom, promešajte, sklonite je sa vatre i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Svoj kolač prelijte ovom kremastom glazurom i to je sve. Kad se dobro ohladi, isecite ga na štanglice i uživajte u njegovom jedinstvenom ukusu. Prijatno!

Tags: , , , , , , , , , , ,