Kako spremiti pileća krilca sa medom

Ljubitelji piletine itekako znaju da uživaju u ukusu pilećih krilaca na žaru. Ukoliko upitate nekoga ko naročito voli piletinu, budite sigurni da će vam reći da su pileća krilca na žaru svojevrstan specijalitet i njihovo omiljeno jelo. Ali, imamo iznenađenje i za njih: recept za pileća krilca sa medom će sigurno sve oduševite. Da ne bude zabune, med se koristi u vrlo maloj količini, a sve da bi pileća krilca dobila onu neverovatnu zlatno – žutu boju.

Da budem iskrena dugo mi je trebalo da se odvažim da i ja probam pileća krilca sa medom koja moja prijateljica sprema gotovo svaki put kada me poziva u goste, jer sam smatrala da na ovom delu piletine nema naročito mesa, koje bi moglo da bude ukusno. Ali, kako to obično biva kada sam prvu put probala ovo jelo vrlo brzo je postalo jedno od mojih omiljenih jela. A ono što mi se posebno dopalo, je to što je recept vrlo jednostavan, pa se pileća krilca sa medom pripremaju vrlo brzo. Imajte na umu da je najbolje služiti ih dok su još topla.

Ukoliko vas zanima kako napraviti pileća krilca sa medom, priznajem da je vrlo jednostavno i brzo. Ne sumnjam da će vas oduševiti ovaj, za našu kuhinju prilično nov recept. Ova pileća krilca sa medom možete služiti, recimo uz pirinač ili pire krompir, pomfrit, u zavisnosti od ukusa vaših ukućana. I ne zaboravite, obavezno sezonsku salatu uz to, naravno.

pileca krilca

Ukoliko želite da isprobate ovaj recept, bićee vam potrebni sledeći sastojci:

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 1 supena kašika meda
  • 75 ml belog vina
  • 50 ml ulja ( po mogućstvu maslinovog ulja )
  • vegeta
  • so
  • biber
  • senf
  • kečap

Kako spremiti pileća krilca sa medom?

  1. Prvo dobro operite hladnom vodom pileća krilca i ostavite ih da se dobro ocede, a potom ih prebacite na papirnu salvetu da se potpuno osuše.
  2. Pripremite marinadu od: ulja, belog vina, senfa, meda kečapa i začina po ukusu. Marinada bi trebalo da bude dovljno gusta da možete u nju da uvaljate pileća krilca. Kada prelijete pileća krilca pripremljenom marinadom, pokrijte ih i ostavite da odstoje u frižideru oko 2 sata.
  3. Sada dolazimo do onoga kako ispeći pileća krilca sa medom. Ovo jelo je baš zbog toga idealno za pripremu, jer se pileća krilca sa medom peku u rerni. Zato se smatra da su pileća krilca sa medom zaista zdravo jelo. Poređajte pripremljena krilca u pleh, pa preko njih prelijte ostatak marinade. Zagrejte rernu na najjače, pa pre nego što ubacite pripremljena pileća krilca sa medom smanjite rernu na oko 200 stepeni. Da bi pileća krilca sa medom imala onu prelepu zlatno – žutu boju, neophodno je da ih okrećete nekoliko puta tokom pečenja.

Kao što vidite, recept je vrlo jednostavan, tako da pileća krilca sa medom možete pripremiti za vrlo kratko vreme. Pošto je neophodno da odstoje, najbolje je da ih pripremite veče pre toga i ostavite da odstoji preko noći u pripremljenoj marinadi, kako bi bila naročito sočna. Naravno, ukoliko ste u žurbi, možete ih ostaviti i kraće da odstoje.

Tags: , , , , ,