Neskvik torta sa višnjama

Pred nama je jedna poslastica koja će sve sladokusce ostaviti bez daha. Jedna lagana, osvežavajuće dobra Neskvik torta, koja u kombinaciji sa višnjama postaje još ukusnija. Ovaj voćni dezert idealan je i za neke specijalne prilike, a takođe i odličan prijatelj svakog doma ukoliko se samo fino želimo zasladiti.

Ne morate biti preveliki ljubitelj višnje da biste je zavoleli, jer ovde višnje dobijaju skroz drugačiju notu, u kombinaciji sa drugim sastojcima. Ovaj recept odvešće vas  u carstvo kremastih torti i kolača. Saznaćemo kako se pravi pravo malo bogatstvo ukusa, u daljem tekstu.

Priprema ove torte spada u srednje zahtevne, ali po mom mišljenju mogu je napraviti i početnici uz malo više truda i volje. Da bi nam spremanje postalo zadovoljstvo, prvenstveno moramo to i voleti. Sada kada smo se naoružali sa ljubalju prema tortama, da počnemo sa pripremanjem sastojaka.neskvik torta

Neophodne namirnice za pravljenje Neskvik torte sa višnjama

  • 12 kašika šećera
  • 12 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 10 kašika brašna
  • 2 kašike neskvika

Za krem potrebno je

  • 800 g višanja
  • 6 dl slatke pavlake
  • 3 pudinga od vanile
  • 1 l mleka
  • 300 g šećera
  • 1 maslac

Kako napraviti fantastičnu Neskvik tortu sa višnjama

Na početku pripreme ovog dezerta potrebno je da odvojimo žumanca od belanaca. Zatim, od 4 belanaca napravimo čvrst beli sneg, uz pomoć miksera. Umućenim belancima onda dodajemo 4 kašike šećera i nastavimo da mutimo mikserom belanca i šećer.Nakon tog posla dodajemo jedno po jedno žumance i lagano ih umešamo sa belancima i šećerom.

Ostalo je još da masi pridružimo pola praška za pecivo i 4 kašike brašna. Sve to lepo lagnim pokretima umesimo i od tog testa na umerenoj temperaturi do 180 stepeni ispečemo jednu koru. Da je kora gotova, najbolje će nam pokazati čačkalica kojom je bocnemo pred kraj pečenja. Sada od istih sastojaka samo ponovimo postupak kako bismo ispekli i drugu koru koja nam je potrebna.

Sada na red dolazi i pravljenje treće kore. I nju ćemo dobiti na isti način, kao i prethodne dve, ali ćemo samo u testo dodati još 2 kašike brašna i 2 kašike neskvika. Jeste da je ova torta dobila naziv po upotrebi neskvika, ali ako ga slučajno nemate možete koristiti i kakao umesto njega.

Prvi krem pravimo tako što ćemo u šerpu sa 2 dl vode, staviti višnje i 300 g šećera i sve to kuvati na umerenoj vatri desetak minuta.

Sledeći zadatak koji nas čeka je pravljenje drugog krema. Skuvamo sve pudinge po uputstvu sa njihovih kesica i ostavimo ih malo da se prohlade. Nakon toga dodajemo im maslac ili margarin, koji smo prethodno dobro umutili.

Kada smo napravili drugi krem, umutićemo slatku pavlaku mikserom, sve dok od nje ne dobijemo čvrst sneg i na taj način smo napravili treći krem.

Pošto smo pripremili i kore i kremove možemo početi sa slaganjem naše neskvik torte. Prvo ćemo u kalup za tortu staviti žutu koru, koju ćemo premazati sa kremom od višanja, tj prvim kremo koji smo naravili i koji se do slaganja dovoljno ohladio. Sledeći stiže krem od pudinga, tačnije drugi krem. I na kraju preko drugog krema dolazi slatka pavlaka.

Preko svega toga stavićemo tamnu koru sa neskvikom i redosledom od malo pre stavljati kremove preko nje. Sve na kraju poklapamo sa žutom korom. Pošto će vam sigurno ostati slatke pavlake koju ste umutili preko svega toga premazati ostatkom pavlake i ukoliko želite dekorisati neskvik tortu šlagom.

Dragi moji sladokusci, moje je još samo da se nadam da ste uspeli i da ćete uživati u svojim kulinarskim umećima, kao i u neodoljivim čarima neskvik torte. Uživajte.

Tags: , , , ,