Šta spremiti za ručak na brzinu

Šta na brzinu pripremiti za ručak

Ako dosta vremena provodite na poslu tokom radne nedelje, ili pak slobodan vikend želite da provedete sa što manje obaveza, preporučujemo vam da napravite ručak na brzinu.

Šta za ručak? Kakav ćemo imati ručak danas? Šta napraviti ukućanima, da bude brzo a ukusno i zdravo? Koliko puta ova pitanja domaćica postavi sebi kada ostane bez novih ideja I dovoljno vremena?

Za utehu je to što ima dosta jela koja se mogu brzo skuvati. Ako su pred vama pravi recepti, ovo će Vam biti prilično jednostavno I brzo.

Nudimo Vam recepte za brzi ručak, a Vi izaberite predlog koji Vam se čini najjednostavnijim i najlakšim.

Brzi ručak od mlevenog mesa sa krompirom

Stara dobra musaka uvek je dobar izbor i brzo se pravi. Uglavnom sastojke potrebne za ovo ukusno jelo sigurno imate u kući u svakom trenutku.

sta za rucak musaka

Za najjednostavniju musaku potrebno Vam je:

Veća glavica crnog luka, malo ulja, so, začin od sušenog povrća, aleva paprika, pola kilograma mlevenog mesa, malo više od pola kilograma krompira, malo mleka I 2,3 jajeta.

Priprema:

Najpre propržite naseckanu glavicu crnog luka na ulju. Sklonite s ringle I dodajte mleveno meso, so, alevu papriku i začin od povrća. Dobro promešajte, dodajte krompir isečen na kocke, ponovo sve promešajte I stavite u dublju posudu za pečenje. Prelijte vodom. Pecite na 220 stepeni. Pri kraju pečenja, za oko 45 minuta, prelijte musaku jajima koja ste dobro izmutili u malo mleka. Neka se musaka zapeče još nekih 15 minuta.

Brzi ručak od povrća i piletine

Začinjena piletina je pravi i brzi izbor za ručak kada ste u problemu s vremenom.

rucak na brzinu od piletine

Potrebno je:

5 kašika maslinovog ulja,nepun kilogram  pilećih bataka i karabataka, 100 g luka, 50 g pančete, 3 čena belog luka, 50 mililitara vina, decilitar pirea od paradajza,  kašičica kapara,oko pola kilograma  graška, isto oko pola kilograma krompira I začini-  so, biber, suvi začin i peršun.

Priprema:

Prvo na ulju propržite batake i karabatake. Izvadite piletinu a u ulje onda dodajte naseckani luk I propržite ga. Onda dodajte iseckanu pančetu, izgnječen beli luk, pire od paradajza i sve zaliti vinom.

Vratite piletinu i začinite začinom od suvog povrća. Dinstajte sve zajedno oko 5 minuta I nakraju dodajte kapar, grašak I krompir pa nastavite donstanje još oko 20 minuta, da povrće smekša.

Na kraju, po ukusu začinite solju, biberom ili seckanim peršunom.

Brzi ručak sa pirinčem

pirinac sa tunjevinom

Potrebno je:

Čaša  pirinča, glavica crnog  luka,  čen belog luka, jedan  paradajz, konzerva tunjevine, 15 komada kapara, 50 g  sira, malo graška, nekoliko maslina, malo vlašca, ruzmarina, soli, vegete, malo  parmezana, i maslinovo ulje.

Priprema:

Pirinač najpre skuvajte u vodi u koju ste dodali malo soli. Crni I beli luk i paradajz iseckajte na kockice a kapare isecite na pola.

Komade tune isitnite nožem.

Na ulju propržite luk, dodajte paradajz, grašak i masline i tunu, i na kraju po ukusu začinite.

Kada je sve dobro izdinstano,  stavite  kapar i pirinač koji ste skuvali.

Garnirajte parmezanom, vlašcem, ruzmarinom i sitno naseckanim sirom.

Prijatno!

Tags: , , , , , , , , , , , , ,