Keks torta sa bananama i pudingom

Recept koji smo izdvojili ovom prilikom za vas će sigurno oduševiti sve mlade domaćice ali i one koje baš i ne vole da pripremaju poslastice, jer važi za recept za početnike. Razlog za to jeste što je izuzetno jednostavno napraviti keks tortu sa bananama i pudingom na ovaj način. A uz to što se ova poslastica priprema vrlo jednostavno, ona je i prilično jeftina.

Ukoliko vas zanima kako se priprema keks torta sa bananama i pudingom na ovaj način, biće vam potrebni sledeći sastojci :

  • 500 gr mlevenog keksa po izboru
  • 3 kesice pudinga od čokolade
  • 350 ml mleka
  • 2 kesice šlaga ( koji se muti sa vodom )
  • 1 pakovanje putera
  • 3 banane
  • 250 ml kisele vode ( za mućenje šlaga )
  • čokoladne mrvice za posipanje ( po želji )

Kako se pravi domaća keks torta sa bananama i pudingom

  1. Najpre istopite puter, pa ga pomešajte sa mlevenim keksom. Dobijenom smesom obložite dno posude ili rasporedite na tacnu na kojoj ćete služiti tortu i ostavite da odstoji u zamrzivaču oko sat vremena.
  2. U međuvremenu, pripremite puding od čokolade prema uputstvu sa pakovanja i ostavite ga da se prohladi.
  3. Umutite šlag sa kiselom vodom, tako da bude čvrst. U nedostatku kisele vode, možete ga slobodno pripremite i sa običnom vodom, ali vodite računa da treba da bude gušći.
  4. Banane iseckajte na kolutove srednje debljine i izmešajte ih sa pripremljenim šlagom.
  5. Preko mlevenog keksa najpre ravnomerno rasporedite pripremljen, prohlađen puding od čokolade. Zatim, kada se puding potpuno ohladi rasporedite šlag u koji ste dodali iseckane banane i izravnajte.

Po želji, možete keks tortu sa bananama i pudingom ukrasiti iseckanim bananama i čokoladnim mrvicama ili rendanom čokoladom za kuvanje. Takođe, imajte na umu da je ovo jedan od mnogih načina pripreme ove poslastice, a mnogim domaćicama je lakše da ” koru ” pripremaju od keksa po izboru koji jednostavno umoče u mlako mleko, pa možete i vi probati ovaj način pripreme. U tom slučaju se ova domaća keks torta sa bananama i pudingom priprema mnogo brže, a i ukus joj se ne razlikuje bitno. U tom slučaju samo obratite pažnju na to da vam nije potreban puter, već malo veča količina mleka.

Tags: , , , , ,