Čokoladni kolač sa pudingom i šlagom

Sladokuscima kada se govori o dezertima, prva pomisao leti ka čokoladnim kolačima. Još ako ste sladokusci bez mnogo vremena, a sa velikom dozom ljubavi onda je ovo pravi recept za vas. U narednim redovima saznaćemo kako da pripremimo nešto jeftino , lepo i jednostavno samo za 10 minuta.

Ne oduzima mnogo vremena, niti zahteva mnogo truda. Ovaj brzi čokoladni kolač sa pudingom i šlagom biće prava kremasta fantazija kako za decu, tako i za odrasle. Začudićete se kako toliko dobrog ukusa može stati u toliko jednostavnosti. Ova poslastica priprema se bez jaja i bez brašna, a kolač bez šećera ne bi bio kolač te je ova supstanca rado viđena ovde.

Isto tako s obzirom da se pravi sa pudingom nemoguće je da se pravi bez mleka, pa ova ukusna poslastica nije baš pravi izbor u vreme posta. Dosta sam ja pisala verujem da ste ne strpljivi da uživate u ovom vrsnom dezertu, pa da počnemo.

Potrebni sastojci za pripremu su sledeći:

  • 100 g crne čokolade
  • 2 kesice šlaga
  • 1,5 l mleka
  • 4 pudinga od čokolade
  • 300 g petit keksa
  • 10 kašika šećera

Kako nappraviti ovaj brzi i ukusni kolač

Pripremu ovog brzog kolača započećemo kuvanjem pudinga. Nakon što ćemo skuvati 1,5 l mleka, u njega dodajemo 4 pudinga, crnu čokoladu i 10 kašika šećera. Kada dobijemo željenu gustinu i budemo sigurni da se puding skuvao sklonimo ga sa vatre.

U skuvani puding dodajemo izlomljeni keks, dobro promešamo, a onda izlijemo smesu u pleh. Ovu dobijenu masu ostavićemo da se dobro ohladi, a za to vreme posvetićemo se šlagu.

Prema uputstvu sa kesica umutimo dve kesice šlaga. Šlag nanosimo preko ohlađene smese i odozgo bi bilo najbolje narendati čokoladu, kako bi čokoladni kolač bio još fantastičniji. Umesto čokolade možete staviti i nešto drugo, to već zavisi od vaše mašte.

Ostavljam vas sad da uživate u svom magičnom dezertu, a kasnije ćete mi priznati da li sam bila u pravu da je svaki sledeći zalogaj bolji od prethodnog. Uživajte.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,