Recept za sladoled od banana i slatke pavlake

U vrelim letnjim danima nema boljeg osveženja od ukusnog osvežavajućeg sladoleda. Ukoliko je još u pitanju domaći prirodni sladoled tad je užitak još bolji. Neodoljivo mekana hladna poslastica, koja će vas očarati već na prvi zalogaj. Ukućani će ga obožavati, te će se sigurna sam naći na vašem stolu i tokom drugih godišnjih doba.

Ovaj brzi, a nadasve ukusni sladoled neće vas pitati ni za vreme ni za mesto, niti za povod ili priliku. Idealan za celu porodicu, osebno će iscrtavati osmehe na licu klincima i klincezama. Veoma se lako pravi, a oduzima minimalno vremena s obzirom koliko uživanja je spreman da pruži.

Pred nama je recept pomoću kojeg ćemo saznati kako se pravi sladoled od banana i slatke pavlake, koji je i dijetalani te nekima može zameniti i obrok u letnjim danima.

Sastojci koji su neophodni za pripremu domaćeg sladoleda su sledeći:

  • 100 g šećera u prahu
  • 400 ml slatke pavlake
  • 500 g banana
  • 2 kašike svežeg limunovog soka

Kako napraviti domaći sladoled od banana i slatke pavlake

Mikserom je potrebno dobro umutiti slatku pavlaku, sve dok se ne dobije čvrsti beli sneg. Pri kraj mućenja dodaje se šećer u prahu postepeno.

Banane nakon što smo ih naravno oljuštili možemo izgnječiti ili jako sitno iseckati, po želji, te ih poprskati sveže isceđenim limunovim sokom. Banane će uživati u limunovom društvu, ali ćemo im u društvo dovesti i umućenu smesu od pavlake.

Dobijenu smesu dobro promešati, kako bi se svi sastojci lepo sjedinili te smesu zamrznuti u zamrzivaču. Nakon nekoliko sati, kada se uverimo da je sladoled spreman, može se poslužiti. Možete ga ukrasiti mrvicama i služiti uz naseckane banana i pomorandže. Naravno dekoracija i kombinacija voća je vaš izbor, tu možete pustiti mašti da caruje.

Uživajte u svojoj brzoj, zdravoj i veoma ukusnoj ledenoj poslastici. Prijatno!

Tags: , , , , , , ,