Domaći rolat sa džemom

Rolat sa džemom je veoma jednostavni dezert, a toliko sočan i ukusan da ćete se zaljubiti na prvi zalogaj. Možete koristiti džem koji volite, do kajsija, od šljiva, jagoda, malina ili nekog drugog koji je po vašem ukusu.

Ovo je jedan recept, meni omiljen, među receptima za rolate. Vreme njegove pripreme je oko 30 minuta, tako da je veoma pogodan za one koji imaju manjak vremena. Idealan je ukoliko želite da poslužite goste ili da obogatite svoju trpezu na nekom slavlju.

Domaći rolat sa džemom postaće, sigurna sam, najdraži i najbolji dezert koji ste ikada spremali. Ovaj najbrži slatki specijalitet, mogu spremati i oni koji nemaju nikakvog iskustva u kulinarstvu. Oduševiće vas njegova jednostavnost i lakoća, a ujedno tako prefinjen i lep ukus.

Najbolji način da se uverite u ove moje reči je da sada zajedno napravimo jedan slasni rolat sa džemom.rolat džem.jpg1

Neophodni sastojci za pripremu  jednostavnog rolata sa džemom

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • ½ praška za pecivo
  • 5 kašika džema po izboru

Kako napraviti domaći rolat sa džemom

Na početku ovog posla prvo ćemo umutiti jaja. Kad dobijemo čvrsti sneg, dodajemo brašno, šećer i prašak za pecivo.

Pripremimo onda pleh u koji ćemo peći. To bi trebalo da bude pravougaoni pleh, u koji ćemo staviti papir za pečenje. Preko papira sipati umućenu masu i pečemo koru na 200 stepeni, oko 15 minuta u zavisnosti od jačine naše rerne.

Videćemo po kori da li je pečena, kada poprimi finu boju, ili je jednostavno bocnemo čačkalicom, i ukoliko nam čačkalica ostane suva kora je dovoljno pečena.

Ostavimo koru da se ohladi, nakon toga je premažemo omiljenim džemom koji smo pripremili i zavijemo u lep rolat.

Naš fantastični rolat isečemo na kriške debljine oko 2 cm i serviramo.

Na meni je još samo ostalo da vam poželim da u slasti pojedete ovu vrsnu poslasticu i uživate u svakom zalogaju. Prijatno.

Tags: , , , , , , , , ,