Koktel sa votkom i džinom

Recept za pravljenje koktela sa votkom i džinom

Činjenica je da napraviti pravi koktel nije ni malo jednostavno, bez obzira da li imate recept ili ne. Pravljenje koktela se, kao i umeće kuvanja slobodno može svrstati u umetnost, jer pored toga što je potrebno određene predznanje o tome koji sastojak se kombinuje sa kojim, odnosno koje piće sa kojim, potreban vam je i ” alat ” : šejker, dozer i voće za ukrašavanje.

Koktel sa votkom postoji u mnogo različitih varijanti, jer je votka piće koje se dobro kombinuje sa mnogim drugim sastojcima.

Naravno, postoji mnogo načina kako napraviti koktel sa votkom i džinom, a jedan od mnogih je i koktel nazvan ” Long Island ice tea “, najpre zbog toga što podseća na piće koje poznajemo kao ” Ice tea “, odnosno ledeni čaj. A koliko je poznato, ovaj koktel je prvi put poslužio barmen u Njujorku, upravo na Long Ajlendu ( engl. Long Island ) davne 1970. godine.

Ukoliko želite da saznate kako se pravi koktel sa votkom i džinom prema ovom receptu, biće vam potrebne čak četiri vrste alkoholnih pića i to : votka, džin, tekila i rum.

Kako se pravi koktel sa votkom i džinom?

Ovaj koktel sa votkom i džinom se priprema vrlo jednostavno : sipajte istu mericu sve četiri vrste alkoholnih pića i izmiksajte.
Imajte na umu da je to osnovni recept, ali recept možete i modifikovati, što se često čini u praksi, uzevši u obzir da je ova kombinacija alkoholnih napitaka prilično jaka, te sadrži čak oko 30 % alkohola. Zato se, mahom u ovaj koktel sa votkom i džinom dodajte malo ” Koka Kole ” i čuveni liker od pomorandžine kore ( ” Triple Sec ” ).

Naravno, ukoliko ste ljubitelj jačih koktela, možete ga pripremiti i u osnovnoj verziji.

Ovaj koktel sa votkom i džinom se najčešće služi sa drobljenim ledom, ukrašen kriškom linuma ili lajma, a da ugođaj bude još bolji, možete ivicu čaše prekriti slojem šećera.

Tags: , , ,