Faširane šnicle od mlevenog mesa

Domaće faširane šnicle od mlevenog mesa uvek su dobar izbor kad je glavno jelo u pitanju, a izuzetno je pogodno i kada je večera u pitanju. Ove šnicle izuzetno su ukusne i mekane, pa ih vrlo radu jedu i najmlađji članovi porodice. Ukoliko nemate mnogo vremena, koje biste odvojili za spremanje ručka ovaj recept je idealan za vas, jer za spremanje istog treba izdvojiti oko 35 minuta.

Veoma su jednostavne za pripremu, a i odlično se slažu sa mnogim prilozima kao što su pire krompir, spanać, neko preprženo ili kuvano varivo, pa čak idu jako fino i uz kuvani sladak kupus. Super brzo jelo, a ujedno i zaista sočno, moramo priznati da je nezaobilazno na našem meniju.

 

fasirane-snicle1

Sastojci koji su nam potrebni za pravljenje ovih ukusnih šnicli

  • 500 g mlevenog mesa ( junećeg ili mešanog )
  • 3 čena belog luka
  • Polovina starog hleba, tačnije sredina iz nje
  • 2 jajeta
  • Kuhinjska so
  • Biber mleveni
  • Aleva paprika

Kako napraviti faširane šnicle

Kada smo pripremili sve potrebne sastojke, možemo prionuti na posao. Najpre je potrebno da sredinu hleba potopimo u vodu, a zatim i da ga ocedimo. U međuvremenu beli luk ćemo iseckati i umutiti jaja.

U jednoj posudi trebamo sjediniti meso, vlazan hleb, iseckani beli luk, jaja, so, biber i alevu papriku. Naravno sve to fino zamesimo, da masa bude homogena i onda nas muči pitanje kako se pravi lepo oblikovana šnicla. Veoma prosto, čak i početnicima.

Vrlo malo pokvasimo ruke, tek toliko da budu vlažne i od smese formiramo šnicle veličine i oblika po našoj želji. Ne moramo razmišljati da li se se smesa razdvajati, već samo dobro zagrejati ulje i ispržiti naše mesnate poslastice. Pržimo ih na umerenoj vatri, dok ne porumene i ne poprime finu boju. Za to vreme moraju se stalno okretati s jedne strane na drugu, kako bi se ravnomerno ispekle.

Kada su naše šnicle dovoljno pečene, bilo bi poželjno ostaviti ih par minuta na kuhinjski ubrus kako bi se oslobodili viška masnoće.

Tags: , , , ,