Posne oblande sa keksom i čokoladom

Oblande se mogu spremati na veoma raznolike načine. Mogu se filovati sa keksom, čokoladom, karamelom… Ali kako napraviti nešto ekonomično, jednostavno, a ujedno i izuzetno ukusno za vreme posta? Veoma lako. Ovaj recept nije komplikovan za pripremu i toliko ukusan da ćete nastaviti pripremati ga, iako ne postite.

Posne oblande zaista nije teško napraviti, niti će vam oduzeti previše vremena. Ovaj recept spada u jedan od najstarijih i najjeftinijih metoda da se zasladimo u vreme posta. Koliko god sad bilo moderno vreme ipak se nekako uvek vraćamo starim tradicionalnim kolačima. S obzirom da nije zahtevna priprema pogodan je i za početnike. Jednostavno rečeno brza i laka priprema, koja pruža velike užitke.

posne-oblande

Potrebni sastojci

  • 4 dl šećera
  • 4 dl vode
  • 200 g mlevenog keksa
  • 125 g margarina
  • 100 g čokolade
  • 1 pakovanje oblandi

Kako se pravi ova posna poslastica

Prvi korak koji ćemo izvesti u pripremi ovog dezerta je prokuvati sećer i vodu. Ne moramo previše, kratko čim počne da ključa dodaćemo mleveni keks i uz pomoć kašike mešati, kako ne bismo dozvolili da nam smesa zagori. Tek kada smo uvereni da se masa izjednačila sklonićemo je sa šporeta. Dok je još sve toplo dodaćemo čokoladu, koju smo pre toga izlomili na kocke i mešati kako bi se fino istopila.

Nakon toga ostavićemo smesu da se prohladi. U tako prohladjenu masu, koja nije previše hladna, a ni vruća, dodaćemo margarin. Tada je naš fil pripremljen. Ostaje nam još na kraju samo da filujemo oblande koje ćemo neizmenično ređati.

Po želji ovom preukusnom filu možemo dodati i malo suvog grožđa. Najbolje bi bilo, tačnije najukusnje su ako ih pustimo da odmore u hladnijoj prostoriji 24 h, da bi oblande lepo smeksale i lepo se zalepile kako bi bile jednostavnije za secenje.

Tags: , , , , ,