Nepečena torta od čokolade i oraha

U dosta navrata sigurno ste imali dilemu koju tortu napraviti za neko slavlje, svečanost, dečiji rođendan i druge povode. Uvek težimo da nađemo recept koji nam neće oduzeti mnogo vremena i truda , a koji će osvojiti srca već na prvom sustetu.

Zato je tu torta od čokolade koja u kombinaciji sa orasima ima posebnu draž. Veoma je brza i jednostavna za pripremu, a ujedno će nam pružiti zadovoljstvo koje ćemo dugo pamtiti. Neprocenjiva je dečija radost kada probaju ovu slatku poslasticu, koja je jednom rečju fenomenalna.

S obzirom da se ovde radi o torti koja je nepečena, odmah će večina nas da odahne, jer se samim tim i pravi dosta brže nego ostale. O njenoj jednostavnosti i slasti koju ćemo dobiti ne moramo više ni govorit, jednostavno bacimo se na posao i uverimo se i sami da je najlepša.nepečena torta od čokolade

Potrebni sastojci

  • 100 g čokolade
  • 200 g maslaca ili margarina
  • 150 g šećera
  • 150 g mlevenih oraha
  • 3 belanca
  • 3 žumanca
  • 150 g piškota
  • 2 šlaga sa ukusom vanile

Kako napraviti neodoljivu nepečenu tortu od čokolade i oraha

Najpre je potrebno umutiti žumance sa 100 g šećera i kuvati to na pari oko 10 minuta, nema potrebe više. Zatim dodati i čokoladu i sve to ostaviti da se fino ohladi. Nakon toga trebamo penasto umutiti maslac ili margarin i pomešati sa prethodno pripremljenom smesom.

Sledeća su belanca koja ćemo umutiti u čvrst sneg i lagano umešati i njih sa prethodnom smesom. Onda na red dolaže orasi i piškote, koje takođe sjedinjuje sa istom pripremljenom masom sastojaka. Pre toga jedino moram napomenuti da piškote treba umočiti u hladno mleko, kako bi smeksale i izlomiti ih na 4 dela.

Sve što nam ostaje je da od toga oblikujemo našu fantastičnu poslasticu, najbolje u kalupu od 24 cm, nakon čega ćemo je ostaviti u frižideru kako bi se dobro ohladila i bila spremna za posluživanje. Ovaj čokoladni dezert najukusniji će biti ukoliko je ostavimo da prenoći na hladnom.

Kada je naša čokoladna mezimica dovoljno hladna, ukrasićemo je šlagom po našoj želji, ili pak napraviti glazuru od čokolade, ko kako voli i uživati u neizrecivo lepom ukusu iste.

Tags: , , , , , , , , , ,