Kako napraviti makarone sa sirom

Verujem da nema kuće u kojoj nisu barem jednom zamirisale zapečene makorene sa sirom. Stari, domaći recept većini sigurno dobro znan, ali za one koji još nisu usavršili svoju veštinu, u narednom tekstu mogu da saznaju kako se pravi ovo ukusno jelo.

Za pravljenje makarona sa sirom, zaista nije potreno nikakvo iskustvo, jer će uspeti i onima koji su tek počeli da uživaju u čarima kulinarstva. Sama priprema ovih makarona je zaista jednostavna i pre svega brza, a pružiće nam zaista mnogo užitaka.

Ovakva vrsta jela, kao što su makarone sa sirom, idealne su za večeru. Mlađi ukućani će ih prosto obožavati, a neće ni nas starije ostaviti ravnodušnim. Sa njima se možemo igrati dodavati im i neke prelive, sosove, to je već stvar ukusa. Mi ih uglavnom ukrasimo sa malo sočnog kečapa.

Da ne dužimo više, bolje da se mi upustimo u ovu laganu avanturu pravljenja makarona sa sirom. Krenimo od namirnica koje su nam potrebne kako bi se njihov miris na kraju širio našim domom.Baked-Macaroni-Cheese-Supper-for-a-Steal

Potrebni sastojci za pripremu

  • 500 g jačeg belog sira
  • 500 g makarona
  • 5 jaja
  • 170 ml mleka
  • malo soli
  • malo ulja

Kako napraviti sočne makarone sa sirom

Najpre ćemo pripremiti vodu, koju ćemo posoliti po ukusu, jer ćemo u njoj skuvati makarone, po uputstvu sa njihovog pakovanja.

U dublju posudu umutimo jaja, mleko, izgnječeni sir i dodamo još malo soli,u zavisnosti koliko nam je slan sir koji koristimo.

Makarone su se za to vreme fino skuvale i sad je vreme da ih procedimo. Sipaćemo smesu koju smo napravili preko proceđenih makarona i dobro poromešati, kako bi se naše makarone lepo utopile u smesu.

Sledeći poslić koji nas čeka je da zapečemo naše makarone sa sirom. Uključimo rernu da se zagreje na 200 stepeni i premažemo uljem tepsiju u koju sipamo pripremljene makarone sa smesom. Potrebno ih je peći oko 30 minuta u zavisosti od jačine rerne. Kada se prečenje makarona približava kraju, možemo temperaturu slobodno povećati na 220, kako bi nas se fino zapekli odozgo.

Makaroni sa sirom su pečeni i odišu dobrim mirisom, koji nas mami za sto. Moraćemo samo malo sačekati da se makaroni malo prohlade i zatim ih seći, preliti sa malo kečapa i uživati u njima. Ukoliko niste ljubitelj kečapa taj korak preskočite, naspite šolju svežeg jogurta, koja je uvek verni pratilac makaronama sa sirom. Uživajte u fantastičnoj večeri, koja je vaših ruku delo. Prijatno!

Tags: , , , , ,