Kako se pravi smesa za palačinke

Ukusne, sočne, jedne od omiljenih poslastica na našim prostorima. Veoma popularan dezert, koji se kod nas sprema na više načina. Ono što je jako bitno da početku pravljenja palačinki, jeste za koliko ljudi spremamo.

Mi smo pripremili recept koji otriva kako napraviti smesu za dvoje. Idealne palačinke, sjajna poslastica za sve vrste, za svako doba dana. Kod nas su omiljene, mogu služiti kao dezert i posle ručka i posle večere. Nekad su i odličan izbor i u prepodnevnim časovima. Jednostavno, samo je potrebno voleti ih.

Palačinke mogu spremiti i početnici, jer smesa za palačinke nije komplikovana, kao ni samo pravljenje istih. Brzo se i peku i što je najbitnije pružaju bezbroj užitaka. Mogu se filovati raznoraznim kremovima, džemom, šlagom, raznim voćem i mnogi drugim načinima možemo ispuniti naše palačinke, trebamo samo našoj mašti pustiti da se rasplamsa.smesa palačinke

Potrebni sastojci ukoliko smo rešili da pravimo palačinke za dve osobe

  • 125 g brašna, meko tip 400
  • 1 kašika ulja
  • oko 3 dl mlake vode
  • kašičica soli
  • kašičica šećera

Kako se pravi smesa za palačinke bez jaja, sa vodom

Kada smo odvojili dublju plastičnu posudu, u nju sipamo brašno i dodajemo mu vodu. Pokušavajući da mutimo primetićemo da li je potrebno da dodamo još malo vode ili ne.

Jako bitna stvar je da testo bude gusto, a prvenstveno ga moramo mešati sve dok ne postane skroz glatko, da nema uopšte grudvica. Kada smo dobili željenu glatku smesu, u nju dodajemo 1 dl ulja i iz nova opet promešamo dobro sve da se sjedini.

Smesa sa palačinke još je bolja ukoliko je pustite da pre pečenja ostane jedno pola sata na sobnoj temperaturi. Palačinke će biti još ukusnije, ako se na primer poslužite trikom da u smesu sipate čašu piva. U tom slučaju palačinke će vam ispasti još rastresitije.

Sa druge strane postoji još jedan trik koji ću vam otkriti, kako bi vaše palačinke bile što mekanije. Za mekoću potrebno je samo da u smesu dodate jednu malu kašičicu sirćeta.

Sada kada ste se naoružali malenim trikovima, kako da napravite što bolju smesu za vaše palačinke, teflon u ruke i krenite na posao.

Tags: , , , , , ,