Sočna Bingo torta sa malinama

Kada želimo da spremimo nešto što je zaista ukusno, a nemamo vremena da odvojimo sate za pripremanje komplikovane torte ili kolača, ovaj domaći recept je pravi izbor za nas. U narednim redovima saznaćemo kako se pravi najbolja torta koja se ne peče.

Priprema ovog vrsnog dezerta je veoma jednostavna i mogu je spremati i početnici, bez ikakvog straha da im neće uspeti. Ovde je spoj neverovatnih ukusa, oraha, čokolade, kremastog fila, voća, tako da Bingo torta ne može da ne uspe, samo joj pružite malo pažnje i vremena. Sladokusci će se stalno vraćati ovom receptu prvenstveno radi izvrsnog ukusa, a i zato što bez pečenja i bez jaja mogu dobiti jednu zaista kvalitetnu tortu.

Ima više načina na koji možemo dobiti ovu jednostavnu, a ujedno i preukusnu poslasticu. Naš recept objasnićemo kako se ona pravi sa keksom i sa voćem. Voće možete koristiti po svojoj želji, ja ih uglavnom pravim sa malinama i izvanredne su. No, da ne bih ja više dužila najbolje bi bilo da krenemo polako sa pripremom sastojaka za Bingo tortu i da se sami uverite u sve što ste od mene saznali.bingo torta

Potrebne namirnice za pripremu Bingo torte sa voćem

  • 5 pudinga od vanile
  • 1,5 l mleka
  • 250 g magrarina
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 200 g šećera
  • 300 g petit keksa
  • 400 g jaffa keksa
  • 200 g piškota
  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 g malina

Priprema Bingo torte sa malinama

Na početku ovog našeg slatkog posla potrebno je da skuvamo pudinge od vanile. Kuvamo ih u mleku u koje smo dodali i šećer. Mešamo svo vreme kako nam se ne bi napravile grudvice. Puding koji smo dobili ne trebamo ostaviti da se sam ohladi već da ga mi ohladimo. To ćemo najbolje učiniti stalnim mešanjem, kako nam se ne bi stvorila korica odozgo.

Kada smo skroz ohladili puding, mikserom ga umutimo sa margarinom. Od dobijene mase odvojimo 1/3 i u nju dodajemo narendanu crnu čokoladu i dobro promešamo, kako bi se čokolada stopila sa ostatkom smese.

Sledeći zadatak nam je da poređamo petit ber keks, a to je najbolje da učinimo odmah na velikoj tacni na kojoj će nam biti i sama torta. Pre slaganja keks obavezno umakati prvo u mleko kako bi bio meksi i ukusniji. Nakon toga premažemo keks jednom polovinom žutog fila.

Nastavljamo sa slaganjem. Ovaj put preko tog fila ređamo jafa keks tako da nam čokoladni deo bude okrenut prema dole. Kada smo jafu poređali sledeće što stavljamo preko nje jeste čokoladni fil, tačnije deo u koji smo rendali čokoladu.

U ostatak žutog fila ubacujemo maline, najbolje bi bilo sveže, mada mogu poslužiti i zamrznute koje smo naravno pre toga odmrzli. Sve to fino promešamo da se maline lepo raspodele po filu. Zatim nastavimo sa ređanjem.

Sledeće, preko čokoladne kreme dolaze piškote, koje je takođe pre ređanja potrebno umakati u mleko i na kraju preko njih stavljamo žuti fil sa malinama. Ostalo nam je da umutimo još slatku pavlaku, ili šlag po želji i njime ukrasimo celu tortu.

Bingo torta potrebna je da pre posluživanja odmori malo u frižideru, kako bi se stegla i bila još ukusnija.

Nadam se da sam opravdala činjenicu koliko je jednostavno doći do savršenog dezerta. Uživajte u svojoj osvežavajužoj voćnoj Bingo torti. Prijatno!

Tags: , , , , , , , , , ,