Krempita sa pudingom od vanile i keksom

Krempita je stara poslastica svima znana. Može se pripremati na više načina, a ja sam vam pripremila recept koji je veoma jednostavan. Pravi se sa pudingom od vanile i keksom. Može se takođe spremati sa jajima i bez njih.

Priprema ovog kolača je veoma jednostavna i brza. Mogu ga pripremati i početnici, čak i oni koji nemaju nikakvog iskustva u pravljenju dezerta. Takođe idealan je i za one koji nemaju vremena da se satima posvete spremanju u kuhinji.

Krempita sa pudingom od vanile je jednostavno jedan fenomenalan dezert, koji će uvek izmamiti osmehe na lice kako starijima tako i mlađim ukućanima. Meni lično, spremanje ovog kolača šredstavlja pravo zadovoljstvo, a nadam se da će i vama.

Ukoliko želite da odvojite tračak svog dragocenog vremena i napravite ovu ukusnu  poslasticu, počnimo da odvajamo namirnice koje su nam neophodne.krempita

Potrebni sastojci za pripremu

Za koru potrebno je samo:

  • 32 kom keksa petit beure

Za fil neophodno je:

  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 1 l mleka
  • 2 vanilin šećera
  • 6 kašika smeđeg šećera
  • 4 kašike gustina
  • nekoliko kapi ekstrata od vanile
  • 3,5 dl slatke pavlake
  • šećer u prahu
  • šlag

Kako se pravi krempita sa keksom i pudingom od vanile

Najpre stavimo 8 dl mleka na vatru da provri, a ostala 2 dl ostavimo sa strane, jer će nam trebati kasnije.

Gustin i puding od vanile pomešamo zajedno, zatim dodajemo šećer, vanilin šećer i umutimo to sve sa onih 2 dl mleka koje smo na početku ostavili sa strane.

U smesu koju smo dobili mućenjem sipamo nekoliko kapi ekstrata od vanile, a nakon toga u mleko koje je provrilo sipamo smesu sa pudingom i kuvamo na vatri kratko, nekoliko minuta, dok ne primetimo da smo dobili dovoljno gustu smesu.

Dobili smo sada finu i glatku smesu, koju ćemo ostaviti da se odmori i dobro ohladi. Posudu je obavezno potrebno pokriti, kako nam se ne bi uhvatila korica odozgo.

Sledeće što trebamo uraditi jeste da mikserom dobro umutimo slatku pavlaku, sve dok ne dobijemo kremastu masu.

Na podlozi na kojoj će biti naša krempita, sada ređamo keks. Na red keksa, stavljamo fil, a zatim još jedan red keksa. Ostavimo u frizider tako pripremljenu krempitu kako bi se malo stegla i fino ohladila.

Možete je odozgo ukrasiti šlagom ili je posuti šećerom u prahu, izbor je vaš. Ukoliko se ipak odlučite za šlag, najbolje je koristiti onaj koji se priprema sa vodom.

Napravili ste izvanredan kolač, lep na izgled, a još boljeg ukusa. Želim vam da ga u slasti pojedete i uživate u svakom zalogaju. Sigurna sam da će ovaj jednostavni dezert probuditi sva vaša čula. Uživajte.

Tags: , , , , , , ,