Pomfrit u rerni sa belancetom

Sigurno među vama ima mnogo ljubitelja pomfrita, no ima i dosta nas koji vode računa o liniji pa ga izbegavaju zbog mnogo ulja, osmišljen je recept za pravljenje pomrifa sa belancetom i bez trunke ulja.

Savršen pomfrit u rerni može napraviti svako, jer ne zahteva nikakvo iskustvo u kulinarstvu. Traži samo malo ljubavi i pažnje. Naredni redovi uvešće nas u carstvo krompira i pokazati kako se pravi krompir bez trunke ulja.

Kada sam prvi put našla odgovor na to kako ispeći savršen pomfrit, bilo mi je i interesantno jer nisam verovala da pomfrit može biti toliko ukusan, bez upotrebe ulja. Pomfrit koji dobijemo na ovakav način je daleko zdraviji od onog kojeg bismo spremali u fritezi ili tiganju, a ujedno neće biti ništa manje ukusan ni hrskav, uživaćete sigurna sam.

Sada ukoliko ste spremni da vas povedem u avanturu zvanu „Kako spremiti zdraviji pomfrit bez ulja“, možemo da počnemo.pomfrit u rerni.jpg1

Neophodne namirnice za spremanje pomfrita u rerni

  • krompir
  • belance
  • začinsko bilje, vegeta

Kako napraviti pomfrit sa belancetom u rerni

Najpre ćemo oljuštitit krompir  i iseći na komadiće za pomfrit.

Belance odvojimo od žumanca i dobro ga umutimo, viljuškom nikako mikserom. Krompir zatim uvaljamo u pripremljeno belance, koje smo prethodno začinili začinskim biljem po ukusu.

Tepsiju u kojoj planiramo da ga pečemo, obložimo papirom za pečenje. Tako pripremljen krompir stavljamo preko pek papira i tepsiju stavimo u zagrejanu rernu.

Pomfrit pečemo na 220 stepeni. Kada vidimo da nam je krompir porumeneo, znamo da je dovoljno pečen.

I eto brzo smo došli do kraja ove naše priče, ali kraj je i najzanimljiviji i najukusniji. Ostaje vam još samo da uživate u svom zdravijem pomfritu.

Možete ga poslužiti kao prilog uz neko meso ili ga pak pojesti u slasti recimo uz kečap i jogurt. Bilo kako bilo, ja vam želim prijatan obrok. Uživajte.

Tags: , , , , , ,