Krutoni od hleba

Sve dok nije ovaj recept dospeo u moje ruke, koristila sam kupovne krutone. Nakon što ih sami napravite i shvatite koliko su ukusnije, stalno ćete to činiti. Domaći krutoni su izvrstan dodatak za krem supu, cezar salatu ili neku drugu vrstu jela.

Priprema ovih krutona je veoma jednostavna i mogu ih spremati i početnici. Mirisne male đakonije od hleba za 20 minuta biće spremne za posluživanje. Možete ih poslužiti i sa sirom ili slaninom. Ja ih uglavnom koristim za čorbe i različite vrste salata.

Zaključak može biti iz svih ovih redova, da se hleb ne treba bacati, jer će vam preprženi hleb pružiti dosta dobrog ukusa. Uz razne začine možemo jako dobro poboljšati ukus običnim krutonima. Hajde da zajedno vidimo kako to izgleda.krutoni

Potrebni sastojci za pravljenje krutona od hleba

  • 10 parčića starog hleba
  • 3 češnja belog luka
  • 1 kašika origana
  • 1 kašika soli
  • 1,5 kašika usitnjenog peršuna
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 0,5 dcl maslinovog ulja

Kako napraviti domaće krutone od hleba

Najpre ćemo hleb iseći na male kockice i staviti ga u neku dublju činiju. Zatim ćemo mu dodati sve sledeće sastojke koje smo nabrojali. Nije bitan redosled dodavanja sastojaka, najbitnije da se sve to dobro promeša, kako bi se sve fino sjednilo.

Pleh u kojem ćemo ih peći premažemo malo puterom i istresemo hleb i njegove ostale sastojke na to. Rernu zagrejemo na 180 stepeni i pečemo ih oko 10 minuta. Vreme pečenja zavisi od jačine vaše rerne. Videćete po hlebićima, kada poprime zlatno žutu boju dovoljno su pečeni.

Kada vaši krutoni budu pečeni možete ih prohladiti i odmah koristiti. Odlično će se uklopiti recimo sa Cezar salatom ili finom pilećom krem supom. Možete svoje domaće krutone ostaviti u tegle i koristiti ih kasnije po potrebi.

Nadam se da je ovaj moj kratki ali slasni recept ostavio neki utisak na vas i da vam se svideo. Uživajte u druženju sa svojim krutonima, koji su vaših ruku delo.

Tags: , , , , , ,