Monte kolač sa petit keksom

Monte kolač je pravo uživanje kako za ljubitelje dobrog slatkog zalogaja, tako i za domaćice koje nemaju vremena da sate provedu u kuhinji. Ovaj nepečeni kolač je veoma je lak za pripremu. Ne iziskuje niti mnogo truda niti mnogo vremena, a daje beskonačno užitka.

Kada sam prvi put probala ovaj slatkiš delovalo mi je kao da je potrebno posebno kulinarsko umeće, međutim prevarila sam se. Mekana kremasta poslastica idalna za vaše klince i klinceze, a sigurna sam da i starije neće ostaviti ravnodušnim.

Uživaćete u svakom zalogaju, a osetiti ljubav već na prvi pogled. Osvojiće vas lakoćom i neverovatno interesantnim baršunastim osećajem dok se sladite njime. Sledeći recept otkriće nam kako se pravi ovaj fantastični kolač sa petit keksom.monte

Kako napraviti Monte kolač sa petit keksom

Da bismo pripremili Monte kolač biće nam potrebni sledeći sastojci:

  • 8 kašika šećera
  • 1l mleka
  • 12 kašika gustina
  • 300 g čokolade za kuvanje
  • petit keks pakovanje
  • ½ l slatke pavlake
  • 200 g margarina

Priprema Monte kolača sa petit keksom

Da bismo došli do ove veoma ukusne poslastice potreno je pripremiti beli i crni krem. Počećemo sa pripremom belog, tako što ćemo pomešati 2 dcl mleka, 8 kašika šećera i 12 kašika gustina sa 8 dcl mleka koje je počelo da ključa. Sve to dobro promešati, a nakon što se smesa ohladi dodati margarin, koji smo prethodno dobro umutili mikserom.

Naredni zadatak nam je da napravimo crni fil, koji takođe nije komplikovan za pripremu. Za ovaj krem potrebno je otopiti 300 g čokolade za kuvanje u pola litre slatke pavlake. U ovom postupku treba jedino voditi računa da ne dođe do ključanja.

Kada su nam filovi pripremljeni trebaće nam jedan dublji sud u koji ćemo složiti petit keks po dnu. Nakon toga poređani keks poprskati sa malo mlekai na njega nanositi prvo beli fil, a preko njega odmah i crni. Pripremljeni kolač potrebno je da prenoći u frižideru, kako bi se fino stegao i ohladio.

Nadam se da ste uživali i znam da jedva čekate sutradan da uživate u svom magičnom kolaču. Želim vam prijatan obrok i da uživate u svakom narednom zalogaju još više.

Tags: , , , , ,