Mileram torta sa čokoladom

Mileram torta sa čokoladom toliko je ukusna da još uvek tražim reči, kojima bih vam opisala njene lepote. Mlađa populacija će ih obožavati, ali ni stariji neće ostati ravnodušni. Ljubav koja se oseti u svakom zalogaju mora se doživeti, teško ju je opisati kroz tekst.

Iz tih razloga, kako bih vam više približila ovaj slasni dezert, pripremila sam jedan čarobni recept. Sigurno se pitate zašto čarobni? Čarolija počinje prvim zalogajem, odlazite na jednu planetu gde vladaju ukusi, gde caruje čokolada. Opustite se i prepustite se, videćete, nećete zažaliti.

Ovo kremasto savršenstvo nije previše teško napraviti, Potrebno je odvojiti samo 30 minuta za nejnu pripremu, jer je ovo poslastica koja se priprema bez pečenja. Oduševljeni koliko je ukusna i neodoljiva   stalno ćete joj se vraćati. Da pređemo sa reči na delo i saznamo kako se pravi ova kremasta poslastica.

Da bismo prirpemili Mileram sa čokoladom potrebno je:

  • 4 čokoladna pudinga
  • gotove kore okrugle
  • 250 g šećera
  • 800 g milerama
  • 1 l mleka

Za glazuru treba pripremiti:

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 200 g mlečne čokolade
  • 500 ml pavlake za kuvanje

Kako napraviti Mileram tortu od čokolade

Jednu gotovu koru stavićemo u kalup u koji će nam stajati torta. Da bi smo dobili čokoladni fil prvo je potrebno skuvati  4 pudinga od čokolade, sa 250 g šećera i 1 l mleka. Kada puding postigne željenu gustinu znači da je spreman.

U još uvek vruć puding dodaje se 800 g milerama i sve se dobro promeša. Preko kore prelije se vruć fil i ostavi se malo da se ohladi. Kada se torta prohladi, staviti je u frižider kako bi se još bolje ohladila, najbolje bi bilo da prenoći.

Preko ohlađene torte potrebno je preliti neodoljivu čokoladnu glazuru, koju ćemo dobiti najedan veoma jednostavan način. I jednu i drugu čokoladu otopiti na umerenoj vatri. Kada se skroz otopi, njoj dodajemo 500 ml pavlake za kuvanje i laganim pokretima mešamo. Pripremljenu glazuru prelijemo preko ohlađene torte, a zatim je opet vraćamo u frižider na još tri sata.

Sada kada je vreme prošlo verujem da već uživate u čarobnim ukusima svoje čokoladne torte. Znam, svaki zalogaj je lepši od prethodnog. Neću vam više smetati. Želim vam prijatno do sledećeg druženja.

Tags: , , , , , , , ,