Rolat sa bananama i keksom

Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli kombinaciju banana i mlevenog keksa. Kolači koji sadrže ove sastojke spadaju u red najukusnijih kolača, naročito kada su jednostavni, domaći i brzi. Brzo napravite rolat sa bananama i keksom, pa uživajte natenane.

Bez jaja, bez pečenja. Jednostavnije ne može. Dakle, ne morate biti iskusni u kuhinji da biste napravili ovaj kolač. Jednostavnost ovog rolata ga ne sprečava da bude najbolji rolat sa bananama i keksom koji ste ikada probali. Nemojte ovaj recept zadržati samo za sebe.

Podelite ga sa prijateljicama kako bi i one mogle da na veoma brz i jednostavan način obraduju svoje najmilije, pa i sebe. A sada zabeležite šta vam je potrebno da biste napravili ovaj nepečeni rolat sa bananama i keksom.

Da biste napravili rolat sa bananama i keksom, potrebno vam je

  • 2 kisele jabuke
  • 4 banane
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g margarina
  • 300 g posnog mlevenog keksa (najbolje je da to bude plazma)

Kako napraviti rolat sa bananama i keksom

Počnite pripremu sa voćem. Jabuke sitno izrendajte, a banane izmiksajte. Potom istopite margarin, u njega stavite mleveni keks i šećer u prahu i sve sjedinite sa jabukama i bananama. Ovim je vaša smesa za rolat spremna.

Ovu smesu razvaljajte na najlonu ili aluminijumskoj foliji. Neka debljina kore bude oko 1,5 cm. Preko kore stavite 2 cele banane po dužini i uvijte u rolat.

Sada ga stavite u frižider da se dobro ohladi. Možete ga premazati šlagom, posuti mlevenim orasima, mlevenim lešnicima, kokosom, šećerom i prahu, mlevenim keksom ili čime kod želite.

Kao što vidite, vaš domaći rolat sa bananama i keksom je spreman za manje od pola sata, pa zašto ne biste posle svakog obroka gustirali ovaj veoma ukusni dezert? Podelite recept sa prijateljicama i javite nam utiske. Prijatno i uživajte!

Tags: , , , , , , , , , , ,