Pita bundevara sa gotovim korama

Kada kažemo bundeva, prva asocijacija nam je slatka bundeva pečena u rerni koju najviše jedemo tokom zime i zimskih praznika, a odmah potom pomislimo na slatku pitu sa bundevom.

Nije stvar samo u tome da je ta pita slatka, već i u tome što je bundeva veoma hranljiva i zdrava namirnica. Sigurna sam da ne postoji osoba koja ne bi mogla da napravi ovu domaću pitu bundevaru sa gotovim korama. Dakle, ne morate biti kulinarski mag kako biste napravili ovu sjajnu domaću poslasticu.

Iz tih razloga, pripremila sam za vas recept kako se pravi pita bundevara sa gotovim korama. Ne treba vam puno sastojaka, a ni puno vremena. Domaća pita je uvek najbolja pita. Napravite je i kvalitetno se zasladite, a ja ću vam otkriti tajni recept.

Evo koji sastojci su vam potrebni

  • pola kilograma kora za pitu
  • 800 g rendane bundeve
  • 200 g šećera
  • malo cimeta
  • malo ulja

Kako napraviti ovu ukusnu domaću poslasticu

Videćete da je priprema vrlo jednostavna. Rendanu bundevu umotavajte u dve kore tako da napravite rolnicu. Od ove količine kora i bundeve dobićete 4 do 5 rolnica. Na svaku koru na koju stavite rendanu bundevu dodajte šećer i cimet po ukusu. Ako ne volite cimet, umesto njega možete staviti i vanilin šećer. Svaku rolnicu premažite četkicom namočenom u ulju. I to je sve.

Sada je još samo potrebno da ispečete svoju pitu. Pecite je na 180⁰C. Evo jecnog trika za vas: prvih 20 minuta pečenja pokrijte pitu aluminijumskom folijom, pa je onda sklonite i pecite je dok ne porumeni.

Drage moje, vaša pita je gotova i spremna za degustaciju. Okupite voje ukućane i dajte im na probaju novi specijalitet vaše kuće koji će se veoma često naći na vašoj trpezi. Ostaje vam još samo da uživate u neodoljivom ukusu. Prijatno!

Tags: , , , , , , ,