Recept za paštetu sa telećim mesom

Pašteta sa telećim mesom

Paštete su veoma praktična jela ako se žurimu ujutru na posao i nemamo puno vremena. Za pripremu ove pašteta potrebno je svaga petnajstak minuta, a ukoliko nemate ni toliko vremena, možete je pripremiti i uveče i staviti u frižider. Potrebni sastojci navedeni su za šest osoba, a ukoliko je potrebna veća ili manja količina, možete povećati ili smanjiti količinu sastojaka u jednakim merama. Nadamo se da će vam se svideti naš recept za paštetu sa telećim mesom. Ukoliko imate neko pitanje ili predlog, možete nam pisati ispod u komentarima. Želimo vam prijatan ručak.

Za 6 osoba potrebno je:

  • 400 g testa
  • 150 g mlevenog telećeg mesa
  • 1 kašika maslaca
  • 1 kašika sitno isečenog ili narendisanog crnog luka
  • 1 jaje

Priprema:

  1. Za ove pastetice može se upotrebiti lisnato, polulisnato ili sipkavo testo. Rastanjiti ga oklagijom, izvaditi 24 pogačice i ostaviti ih na dasci.
  2. Propržiti meso na maslacu zajedno sa crnim lukom, pa kad se prohladi, staviti po kašičicu ovog nadeva na 12 pogačica. Poklopiti ih ostalim praznim pogačicama i pritisnuti prstima rubove.
  3. Zatim ih premazati razmućenim jajetom i peći u umereno zagrejanoj pećnici (225°C) 15 minuta ili dok pastetice ne porumene.
Tags: , , , ,