Home » Kolači

Slane oblande sa krem sirom

Submitted by on June 16, 2015 – 6:14 pmNo Comment

Recept za slane oblande sa krem sirom

Jedno od omiljenih predjela većine savremenih domaćica sigurno su i slane oblande sa krem sirom. Razlog za to je prvenstveno što se slane oblande sa krem sirom pripremaju izuzetno brzo, u većini slučajeva nisu skupe ( što naravno zavisi od toga koji recept koristite ), a uz to izgledaju vrlo efektno posebno ukoliko pripremate posluženje po principu Švedskog stola.

Nakon što pogledate recept za slane oblande sa krem sirom koji smo odabrali za vas, verujem da ćete ih i vi pripremati i uveriti se koliko je zapravo jednostavno pripremiti ovo predjelo.

Pojedine domaćice pripremaju od istih sastojaka i rolat od oblandi, pa ako ste naročito vešti, jednostavno prilagodite ponuđeni recept i vaši gosti će sigurno biti oduševljeni vašim kulinarskim umećem.

Ukoliko vas zanima kako napraviti slane oblande sa krem sirom biće vam potrebni sledeći sastojci :

 • 1 pakovanje oblandi
 • 400 gr krem sira ( najbolje ” Kajmakino ” )
 • 300 gr majoneza
 • 1 čaša kisele pavlake
 • 400 gr šunke
 • 300 gr kačkavalja
 • 100 gr susama i/ili lanenog semena ( po želji za posipanje )
 • 1 veza svežeg peršuna ( po želji )

Kako se prave slane oblande sa krem sirom ?

 1. Najpre pomešajte : krem sir, pavlaku i majonez dok ne dobijete kompaktnu smesu. Po želji, u preliv možete dodati sitno seckan peršunov list.
 2. Kačkavalj izrendajte na sitno rende, a jedan komad ostavite da ga narendate direktno na završnu oblandu.
 3. Sada počnite da ređate slane oblande sa krem sirom na sledeći način : oblanda – premaz – red šunke – kačkavalj – premaz, ali donjeg dela druge oblande, kako bi se dobro zalepile. Vrlo je važno da dobro rasporedite količinu sastojaka.
 4. Kada naređate slane oblande sa krem sirom kao što navodi ovaj recept, na poslednju obavezno nanesite fil od krem sira, pavlake i majoneza, pa preko direktno narendajte kačkavalj na sitno rende.
 5. Po želji, možete preko narendanog kačkavalja rasporediti laneno seme i/ili susam. Pre služenja slane oblande sa krem sirom je neophodno dobro ohladiti, pa tek onda seći na komade željene veličine.

Tags: , , , , ,