Svinjska rebarca na američki način

Kada spomenemo pečena rebarca mislim da većina ljubitelja mesa ne ostaje ravnodušna. Mogu se spremati na više načina, na roštilju ili kuvana. Ovaj recept pokazaće nam kako da spremimo svinjska rebarca na američki način.

Svinjska rebarca na ovakav način zahtevaju određeno iskustvo u kulinarstvu. Njihova priprema može se oceniti kao srednje zahtevna. Da bismo došli do željenog efekta potrebno je izdovijiti 120 minuta, ali kada budemo uživali u neopisivo dobrom ukusu koji nam se topi u ustima nećemo zažaliti.

Svinjska rebarca na američki način idealan su izbor za nedeljni ručak, kao i za neku finu večeru. Jednostavno kada ih jednom probate i naučite da ih spremate stalno ćete im se vraćati.rebarca

Potrebni sastojci

  • 1,5 kg svinjskih rebra
  • 2 kašičice smeđeg šećera
  • 1 supena kašika bibera mlevenog
  • 1 supena kašika aleve paprike
  • 1,5 kašičica čilija u prahu
  • 2 čenja belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 0,5 dl ulja

Kako spremiti svinjska rebarca na američki način

Da bismo uspešno napravili svnijska rebarca na roštilju moramo ih prvo fino začiniti. Očistimo i sitno iseckamo beli luk. Zatim sa njim pomešamo biber, so, čili, alevu papriku i smeđi šećer. Sve to dobro promešamo i onda utrljamo na svinjska rebarca.

Uzećemo zatim alu foliju za naša rebarca sa roštilja i udvostručiti jedan veći komad te folije. Onda stavimo ta začinjena rebra na sredinu folije i prelijemo uljem. Nakon toga potrebno je saviti foliju sa svih strana kako bismo fino zatvorili i ušuškali rebra. Svinjska rebra tako uvijema zahtevaju da prenoće jednu noć u frižideru.

Sutrada jedva čekamo da nastavimo posao. Izvadimo svinjska rebara iz frižidera i ostavimo ih da odstoje na sobnoj temperaturi jedno pola sata. Nakon toga ćemo zagrejati roštilj i prebaciti na njega rebarca sa sve folijom. Tako ih pečemo po 40 minuta sa svake strane. Nakon tog vremena oslobodimo svinjska rebra od folije i pečemo ih na roštilju još nekih 10 minuta kako bi bili sigurni da će ostati hrskava.

Rebarca na američki način sada su spremna za posluživanje. Možete ih služiti uz razne priloge to je zaista Vaš izbor, jer će se slagati sa raznolikim salatama, krompirom i drugim povrćem, a isto tako fantastično će ići i uz neke sosove, a i sama po sebi uciniće da ih neodoljivo zavolite na prvi zalogaj.

Tags: , , , , ,