Bombice od keksa i čokolade

Kada želimo da napravimo neki slatkiš i obradujemo svoje najmilije, a pritom ne bismo baš da ostanemo predugo u kuhinji ove bombice od keksa su baš ono što nam treba. Da bismo ih napravili nije nam potrebno mnogo novca, jer je ovo dosta ekonomičan recept.

Ukoliko želimo da na našoj trpezi zablistaju ovi kolači nije nam potrebno nikakvo iskustvo u kulinarstvu. Zaista je priprema ovih fenomenalnih bombica jako jednostavna i brza, jer za njenu celokupnu pripremu treba odvojiti svega 30 minuta. Idealan spoj keksa i čokolade je nepogrešiv.

Ove sočne slatke kuglice daju nam mogućnost i da se igramo na kraju sa ukusima. Mogu se valjati u kokos, rendanu čokoladu, prah šećer ili nešto drugo ko kako voli. Sada ukoliko smo rešili da pripremimo ovaj krajnje jednostavni dezert, možemo da počnemo sa pripremom namirnica.coko bomb

Potrebni sastojci

  • 500 g mlevenog keksa ( plazme ili petit bera )
  • ½ šolje šećera
  • 1 šolja toplog mleka
  • 1 margarin
  • 200 g crne čokolade za kuvanje
  • kokosa po želji

Kako se prave bombice od keksa i čokolade

U jednu dublju posudu stavimo mleveni keks, šećer i mleko. Ne morate se striktno držati recepta ukoliko volite slađe možete slobodno staviti celu šolju šećera. Margarin je potrebno izrendati i sjediniti sa smesom. Sve to dobro promešati da se svi sastojci fino sjedine.

Čokoladu ćemo otopiti i dodati prethodno napravljenoj smesi i opet sve još jednom dobro promešamo. Kada smo sigurni da su se naši sastojci svi lepo pomešali ostaje nam još samo da od smese pravimo bombice i nakon toga ih valajti u kokos, rendanu čokoladu ili nešto treće za šta ste se odlučili.

Od ovog recepta dobijamo uglavnom oko 30 kuglica. Ukoliko želimo više ili manje samo povećamo ili smanjimo količinu sastojaka za pripremu. Kada su bombice spremne ostaje nam još samo da se prepustimo fantastičnom ukusu ove poslastice.

Tags: , , , , ,