Svinjski vrat sa krompirom iz rerne

Svinjski vrat većina gurmana voli i sprema na različite načine. Ovaj recept će nam pokazati kako da spremimo svinjski vrat u rerni. Zanimljivo je to što se pravi odmah sa krompirom, tako da ujedno i prilog dobijamo istovremeno sa glavnim jelom.

Početnici uglavnom kada čuju da se sprema neko meso pomisle kako je to neki pretežak izazov za njih, ali u ovom slučaju će se prevariti. Priprema ovog sočnog specijaliteta je dosta jednostavna, ne zahteva neko pretarano iskustvo u kulinarstvu. Potrebno je spremiti ga samo sa mnogo ljubavi i volje.

Za spremanje ovog fantastičnog ručka potrebno je izdvojiti nešto više od sat vremena. Svinjski vrat sa krompirom iz rerne je idealan izbor i za neke przanične trpeze i razne druge svečanosti. Sada bismo mogli početi sa pripremana namirnica za spremanje ove vrste jela.svinjski vrat

Potrebni sastojci

  • 500 g svinjskog vrata
  • 500 g krompira
  • 2 glavice crnog luka
  • kuhinjska so
  • mleveni biber
  • ulje

Kako spremiti svinjski vrat sa krompirom iz rerne

Prvo ćemo pripremiti vatrostalnu posudu i premazati je uljem. Krompir oljuštimo i isečemo na sitne kockice i fino ga posolimo po ukusu naravno, ko koliko voli. Krompir stavimo u pripremljenu vatrostalnu posudu i malo ga prelijemo uljem.

Zatim nam je sledeći zadatak pripremiti naše meso za pečenje. Svinjski vrat ćemo posoliti, pobiberiti i lepo poslagati preko krompira. Nakon toga i meso malo prelijemo uljem.

Crni luk, koji smo očistili isečeo na kolutove i poređamo ih preko svinjskog vrata. Sada su krompir i meso spremni za pečenje. Poklopimo vatrostalnu posudu i stavimo u rernu koju smo prethodno zagrejali na 250 stepeni. Vreme pečenja je oko 1 sat, zavisi od jačine rerne. Najbolje je proveriti da li je meso meko i pečeno i biti sigurni da je spremno za posluživanje.

Kada je sve gotovo i našim domom počinje da se širi neodoljivi miris svinjskog vrata i krompira, možemo ga servirati. Krompir smo već dobili kao prilog, tako da nam ostaje još jedino da im u društvo dovedemo i neku laganu sezonsku salatu i ručak je kompletan.

Tags: , , , , ,