Recept za figaro kolač

Kada želimo da iznenadio ukućane, ili drage goste, a jednostavno nemamo toliko vremena da bismo napravili neki zahtevni dezert figaro kolač je pravi izbor. Ovaj recept je veoma jednostavan za pripremu, pogodan čak i za one koji nemaju nikakva iskustva u pravljenju kolača.

Ovo je najbolji posni kolač, koji je ujedno i neverovatno brz. Da bi se našao na našoj trpezi ne moramo uopšte odvojiti mnogo vremena. Povrh svega toga, figaro štangle su neodoljivo ukusne i pravićete ih i kada nije vreme posta.

Mogli bi da počnemo sa priprema namirnica za ovaj ekonomičan dezert i verujte mi, iznenadićete se koliko jendostavnosti i dobrog ukusa na jednom mestu. Zaljubićete se na prvi zalogaj.figaro

 Potrebni sastojci za pripremu

  • 500 g šećera
  • 150 ml vode
  • 250 g margarina
  • 200 g seckanih oraha
  • 2 lista oblande
  • 300 g posnog mlevenog keksa

Kako napraviti figaro kolač

Na početku potrebno je istopiti šećer, uz stalno mešanje, na tihoj vatri, kako bismo izbegli zagorevanje istog. Kada smo ga istopili dodaćemo mu 150 ml vode.

U smesu od šećera i vode, dok je još vruća dodamo margarin i konstantno mešamo sve dok se skroz ne istopi. Nakon toga dodajemo smesi mleveni keks i sitno seckane orahe.

Kada smo sve to dobro izmešali, tako ujednačenu smesu fino rasporedimo između dva lista oblandi. Potrebno je potruditi se da smesa ne bude previše tanka. Kada sav taj posao završimo oblandu treba pritisnuti nečim teškim kako bi se lepo slepilo. Tako pritisnutu oblandu ostaviti u frižideru da se dobro prohladi.

Kada se naš jednostavni brzi dezert ohladi, isečemo ga na štanglice i sve što nam preostaje jeste da uživamo u njegovom ukusu.

Tags: , , , , , , ,