Torta sa turskim keksom i karamel bombonama

Ukoliko želite brzu tortu koja se ne peče, a pritom je veoma ukusna, onda imamo pravi recept za vas. Ovo je torta koja nosi naziv Šeherezada, a pravi se od turskog keksa i fila.

U početku kada sam tek dobila ovaj recept prvo što mi je palo na pamet bilo je “gde da nađem turski keks”. Međutim to je pettit ber sa čokoladom i moće se nabaviti baš svuda. Pored toga što na Šeherezada neće oduzeti mnogo vremena, na njenu pripremu nećemo potrošiti ni mnogo novca, jer je jako ekonomična.

Od ove mere koja sledi dobićete zaista dosta količinski, negde oko 3 kg. Zaključak je da je torta sa turskim keksom i karamel bombonama ustvari jedna jednostavna, brza, ekonomična i nadasve preukusna poslastica. Hajde da se uverimo u to!šeherezada

Potrebni sastojci za pravljenje Šeherezade sa karamel bombonama

  • 2 pakovanja turskog keksa
  • 4 kesice pudinga od karamele
  • 10 kašika šećera
  • 1 margarin
  • 500 g šlag pene
  • 2 l mleka
  • 200 g karamel bombona

Kako napraviti tortu sa turskim keksom i karamel bombonama

Znam da ste nestrpljivi da saznate kako da spremite ovaj fantastičan dezert, pa krenućemo prvo od pudinga. 4 kesice pudinga od karamele stavićemo da skuvamo u 1 l mleka i dodati im 10 kašika supenih šećera. Pri kraju dodati mu karamel bobmbone kako bi se istopile u vrućeem pudingu, zatim slatku smesu ostavimo po strani kako bi se malo ohladila.

Nakon toga, kada se ohladila potrebno je umutiti margarin, koji ćemo da spojimo sa pudingom. Mikserom je sve to potrebno baš dobro umešati kako bismo dobili homogennu smesu, bez grudvica. Kada smo dobili lepu kremastu masu, idemo dalje.

Naš sledeći zadatak je da naš šlag krem umutimo sa 1 l mleka. Mutiti dovoljno dok ne dobijemo lep, beli, čvrsti sneg od šlaga. Sada je došlo vreme da počnemo da ređamo turski keks. S obzirom da je to dosta tanak keks, nema potrebe natapati ga bilo čime, jer će od fila da se navlaži svakako.

Pripremimo veći poslužavnik i krećemo. Na njega poređamo keks i na njega namažemo karamel filom. Zatim na fil namažemo šlag kremu. Odozgo opet red keksa, i opet prethodni redosled, mažemo karamel fil pa preko njega šlag krem. Tu radnju ponavljamo dok god imamo materijala. Kada dođemo do poslednjeg reda fila, preko njega stavljamo red šlaga i ostatkom šlaga premažemo celu tortu.

Na kraju možemo se samo igrati sa dekoracijom i pustiti mašti na volju. Ukrasite vašu tortu po želi i uživajte u njenom neverovatno dobrom ukusu.

Tags: , , ,